RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mostar dobiva sedam novih parkova

Napisano 24.08.2010. 11:58
Slaven Letica

Krajem ovoga mjeseca u Mostar dolazi više od 20 studenata arhitekture iz Zagreba, koji će zajedno sa svojim mentorima raditi na idejnim rješenjima za sedam parkova u Mostaru. Inicijativu za ovaj projekt je pokrenuo Slaven Letica, apsolvent spomenutog studija, na koji je prije četiri godine otišao iz Mostara. 

Sedam lokacija

- Odabrali smo sedam lokacija za parkove i sada ćemo izraditi idejna rješenja. Radi se o površinama od 500 do 1000 četvornih metara. Te površine se nalaze uz zgrade i trenutno o njima nitko ne brine. Imamo obećanja od mostarske Gradske uprave o financijskoj pomoći ovom projektu - rekao nam je Letica. Dodao je kako je cijeli projekt vrijedan 35.000 eura, što je svakako prihvatljivo. - Mislimo da će taj iznos biti dovoljan da se pokriju troškovi izgradnje svih tih parkova. Idejna rješenja se neće naplaćivati. Još uvijek prikupljamo sponzore, ali smatramo kako će projekt u konačnici biti izvodiv. Grad bi trebao na kraju dobiti više od 3000 četvornih metara parka. Nadam se da ćemo dobiti potporu koju očekujemo i koju ovaj projekt zaslužuje - naglasio je naš sugovornik. I ovo ne bi trebao biti kraj priče o izgradnji novih parkova u Mostaru. Projekt se planira nastaviti i iduće godine kada bi se gradilo još sedam novih parkova, a Letica već sada sprema aplikaciju za neke od EU fondova koji podržavaju ovakve projekte.

- Već sada smo počeli raditi na zatvaranju financijske konstrukcije za projekt koji planiramo provesti 2011. Ipak, dosta toga ovisi i o samim građanima Mostara. Nadam se da će ljudi čuvati ono što mi uradimo, odnosno da se površine neće devastirati nakon što budu dovršene. Tu očekujemo pomoć građana, osobito onih koji žive u blizini lokacija na kojima će biti parkovi - zaključio je Letica. Građani će idejna rješenja za parkove imati priliku vidjeti na izložbi koja će se organizirati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Večernji


Nema komentara

Anketa

Ustavi