RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Muškarac uhićen zbog ugrožavanja sigurnosti predsjednika FBiH pušten na slobodu

Napisano 15.07.2017. 23:32

Muškarac H. N. iz Kaknja, koji je uhićen zbog sumnje da je ugrozio sigurnost predsjednika FBiH Marinka Čavare, pušten je na slobodu.

Čavara je u četvrtak objavio da ga je 5. srpnja jedan automobil pratio na autoputu Kakanj  -Zenica, da ga je u jednom momentu pretekao, zatim usporio pored kombija koji je bio na zaustavnoj traci te kako misli da su tada uspeli komunicirati, a potom je kombi krenuo za Čavarom kako bi ga, vjeruje, uhvatili u „sendvič“ u podvožnjaku Bilješevo. Smatrajući da bi mu u tom slučaju bio ugrožen život, Čavara je produljio u Zenicu. Dva dana nakon tog događaja uhićen je H. N., koji je vozio „pasat”. On, prema nezvaničnim informacijama, nije želio reći tko je bio njegov suvozač.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je tek osmi dan od događaja koji je prijavio Čavara, smatrajući da mu je život bio ugrožen, pregledala snimke kamere na autoputu kako bi pokušala identificirati drugo sporno vozilo. Informacije su i da je policija u četvrtak, na dan kada je Čavara održao konferenciju za tisak, pregledala kameru kako bi vidjela kombi na zaustavnoj traci i još nije sigurno jesu li ga uspeli identificirati, piše sarajevski Avaz.

Čavara  je jučer kazao kako i dalje nije zvanično obaviješten o tijeku istrage.

- Ali, prošlo je devet dana, a ne zna set tko je bio u kombiju iako postoji kamera, što govori kako nešto nije uredu – stava je Čavara.

Tužiteljstvo: Predmet je u radu

U Tužiteljstvu ZDŽ istakli su da jeuhićeni H. N. pušten nakon što je Općinski sud u Kaknju odbio prijedlog ovog Tužiteljstva za određivanjem pritvora.

- Ovaj predmet je u radu – kaže glasnogovornica Tužiteljstva ZDŽ Naila Muratović.

Iz Federalne uprave policije odgovoreno nam je da vode istragu.


Nema komentara

Anketa

Ustavi