RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Orašje - 17. obljetnica legendarne brigade „Sinovi Posavine“

Napisano 13.10.2011. 11:22

Orašje - 17. obljetnica legendarne brigade „Sinovi Posavine“

„Ovo je postrojba koja nastavlja njenu tradiciju ispisana ponosom, domoljubljem, herojstvima“

Potvrdila je da može i hoće usvajati sve standarde kako bi pomogla u naporima da postanemo dio sveukupnih euroatlantskih integracija

Sedamnaest je godina od utemeljenja legendarne 4. gardijske brigade „Sinovi Posavine“, a danas 3. pješačke brigade Oružanih snaga BiH. Značajnu su obljetnicu obilježili primjerenim sadržajima u vojarni „Sinovi Posavine“ u Bukovoj Gredi, općina Orašje, u znaku sjećanja na poginule pripadnike postrojbe kao i sve poginule branitelje, pripadnike HVO postrojbi koje su tijekom Domovinskog rata branile slobodni prostor Bosanske Posavine.

Svečanost je održana u krugu vojarne uz velik broj gostiju, predstavnika udruga izniklih iz Domovinskoga rata, roditelja poginulih sinova Posavine predstavnika civilnih i vojnih struktura, crkve, ratnih zapovjednika postrojbe, ratnih vojnih invalida, umirovljenih generala.
Ispred spomen-obilježja položeni su vijenci u znak vječnog sjećanja na poginule pripadnike postrojbe, a potom je održana sv. misa.
- Samim nazivom vojarne u Bukovoj Gredi dali smo do znanja koliko nam je stalo do tradicije koju baštini 4. Gmtbr „Sinovi Posavine“. Ovo je postrojba koja nastavlja njenu tradiciju ispisana ponosom, domoljubljem i herojstvima, ističe zapovjednik 3. pješačke brigade OS BiH pukovnik Mato Zrimić. Prigodne riječi uputili su general Vlado Džoić, brigadir Ivica Filipović, zapovjednik 1. pješačke pukovnije Slaven Lasić i zamjenica ministra obrane Marina Pendeš.
- Mislim da ova obljetnica može poslužiti svim pripadnicima HVO-a na ponos jer su branitelji pokazali da su spremni žrtvovati život za obranu doma i domovine BiH. Danas je postrojba u okviru OS BiH potvrdila da može i hoće usvajati sve standarde kako bi pomogla u sveukupnim naporima da postanemo dio sveukupnih euroatlantskih integracija, izjavila je zamjenica ministra obrane BiH Marina Pendeš.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi