RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U vojarni "Sinovi Posavine“ obilježena 24. obljetnica 4. gardijske brigade HVO-a

Napisano 08.10.2018. 23:05

U vojarni „Sinovi Posavine“ u Bukovoj Gredi danas je održana svečanost u povodu obilježavanja 24. obljetnice 4. gmbr HVO „Sinovi Posavine“. Prije svečane akademije u sjećanje na poginule pripadnike brigade, kod Spomen obilježja u krugu vojarne položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Služena je i Sv. misa koju je predvodio don. Goran Kosić, najmlađi vojni kapelan OS BIH. Na svečanoj akademiji prigodne riječi uputili su zapovjednik 3.pješačke bojne 6.pješačke brigade OŠ BiH pukovnik Anto Klaić, ratni zapovjednik 4.gardijske brigade HVO-a brigadni general Mato Bilonjić, zapovjednik 1.pješačke gardijske pukovnije OS BiH pukovnik Martin Pažen i zapovjednik Operativnog zapovjedništva OS BiH, brigadni general Tomo Kolenda.

Pukovnik Klaić podsjetio je na vrijeme osnutka i herojskog djelovanja 4.gardijske motorizirane brigade HVO-a „Sinovi Posavine“ koja je formalno ustrojena početkom listopada ratne 1994.godine iako je njen ustroj počeo puno ranije.

–Brigada je dobila i službeni naziv Sinovi Posavine, jer su u njen sastav ušli najbolji i najiskusniji pripadnici ratnih postrojbi Zbornog područja Orašje. To su ljudi koji su u jednom iznimno teškom vremenu, pored obrane vlastitih ognjišta bili spremni i po cijenu vlastitog života ostati braniti i obraniti, ne samo Posavinu nego i cijelu BiH, naglasio je pukovnik Klaić. Ratni zapovjednik 4.gardijske brigade HVO-a brigadni general Bilonjić je posebne pozdrave uputio obiteljima poginulih, nestalih i umrlih pripadnika brigade.

U ime gospođe Marine Pendeš, ministrice obrane i OS BiH čestitku u povodu obilježavanja 24.obljetnice brigade uputio je zamjenik zapovjednika Operativnog zapovjedništva OS BiH, brigadni general Tomo Kolenda je naglasio, -Obilježavanjem ovih obljetnica otimamo i čuvamo od zaborava naše vitezove, umrle i nestale branitelje, ne samo pripadnike gardijskih brigada i da se prisjetimo teških i ponosnih trenutaka kroz koje smo prolazili, kazao je brigadni general Kolenda. Čestitke je uputio i pukovnik Pažen te među ostalim naglasio.

–U kolijevci povijesti hrvatskog naroda moramo njegovati sve vrijednosti Domovinskog rata koje su izražene kroz zajedništvo, hrabrost, pravednost, ponos i kreativnost kada su ratni zapovjednici HVO-a u Posavini i imali hrabrost i odlučnost povući potez u pravo vrijeme, kazao je pukovnik Pažen, stoji u priopćenju iz Vlade Županije Posavske.


Nema komentara

Anketa

Ustavi