RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zašto HDZ BiH podržava političku kontrolu SDA nad FTV?

Napisano 16.02.2017. 23:36

Federalna televizija već godinama radi bez Upravnog odbora a na njenom čelu sjede direktor Džemal Šabić i direktor programa Zvonimir Jukić kojima je prije više od četiri godine istekao mandat!

To ih ne ometa da uredno dolaze na posao, primaju plaću i za sve to nikome ne polažu račune!

Iako hrvatski zastupnici i političari godinama upozoravaju na nezastupljenost Hrvata na FTV, kao i njenu političku pristranost bošnjačkim strankama (posljednje vrijeme SDA), nitko od hrvatskih zastupnika u Parlamentu FBiH još nije postavio ni pitanje nelegalnog menadžmenta FTV, piše Dnevnik.ba.

Da stvar bude gora, u upravnom odboru FTV-a trenutno nema nikog i on je slobodan za popunjavanje. Šutnju HDZ-ovih zastupnika iskoristio je Savez za bolju budućnost.

Šef Kluba SBB-a Nasir Beganović pokrenuo je pitanje odgovornosti direktora Džemala Šabića za poslovanje FTV-a. U Parlamentu FBiH postavio je pitanje menadžmentu FTV-a o poslovanju ovog tzv. javnog medija.

„Molim da mi generalni direktor Šabić, kao i Parlamentu, dostavi za svaku godinu svog mandata podatak o pozitivnom ili negativnom poslovanju, s točnim financijskim iznosom“, zatražio je Beganović.

Još važnije, Beganović je zatražio odgovor na pitanje je li menadžment FTV-a uskladio Statut sa zakonskim odredbama, ako nije – zašto nije, te zašto nije dostavljeno Parlamentu FBiH kao osnivaču na usvajanje.

Također, Beganović je u svom izlaganju u Parlamentu FBiH izjavio i da je očigledno da ovo tijelo iz političkih razloga ne želi ovo pitanje staviti na dnevni red.

S obzirom da je posljednjih godinu dana FTV pretvoren u javno glasilo SDA, očito je da Beganović misli na ovu stranku kada govori o političkom interesu za zadržavanjem postojećeg stanja.

Ono što je pravo pitanje jest zašto šute hrvatski zastupnici!?


Nema komentara

Anketa

Ustavi