RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Žepče - Održana konferencija o turizmu

Napisano 05.10.2011. 09:54

Žepče - Održana konferencija o turizmu

■ Općina Žepče ima velike potencijale za razvoj ruralnog turizma, ali i vjerskog i sportskog koje tek treba iskoristiti
■ Maja Jukić predstavila je projekt „Spori turizam“ čija je provedba započela u rujnu i trajat će 12 mjeseci

U organizaciji Razvojne agencije Žepče i Službe za gospodarstvo općine Žepče, uz podršku Turističke zajednice Zeničko-dobojske županije, u Žepču je održana prva tematska konferencija o temi „Ruralni turizam - izazovi za lokalnu zajednicu“. Pomoć u organizaciji pružili su JU Dom kulture Žepče kao i mnogobrojna kulturno-umjetnička društva s područja općine, uz medijsko pokroviteljstvo Radija Žepče. Cilj ove konferencije je bio otvoriti vrata oblasti ruralnog turizma, grane turizma koja kod nas s obzirom na geostrateški položaj ima i više nego dobre potencijale.

Sudionici konferencije bili su prof. dr. Kadrija Hodžić, dekan Fakulteta poslovne ekonomije Sveučilišta Vitez u Travniku, Samir Softić, projekt menadžer projekta T.A.J.A.N iz Turističke zajednice ZDŽ-a, Josip Brđanović, direktor Turističke agencije Katarina i Udruženja Stolno mjesto iz Kraljeve Sutjeske, kao i Petar Živković, direktor Turističke organizacije Petrovo iz Petrova.
O potencijalima općine Žepče govorio je Mirko Matijević, predsjednik Planinarskog društva Vis Žepče, koji je predstavio budući zajednički projekt Razvojne agencije Žepče i Planinarskog društva Žepačka transverzala. Završno izlaganje na konferenciji pripalo je mladom magistru sociologije Jugoslavu Ivanu Sarajliću, koji je održao zanimljivo predavanje o potencijalima razvoja vjerskog turizma na području općine Žepče, a projekt menadžer RAŽ-a Maja Jukić predstavila je projekt Spori turizam čija je implementacija započela u rujnu i trajat će 12 mjeseci.

Po završetku konferencije druženje je nastavljeno u Gradskoj kavani Doma kulture, gdje je  predstavljena gastro i kulturna ponuda općine Žepče koju su prezentirala kulturno-umjetnička društva Ognjišta - Lug/Brankovići, Naša baština Globarica, Osova iz Osove, Slovo o Žepču, HKUD Gromovnik Novi Šeher, a sve to začinjeno je dobrom pjesmom.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi