Preuzimanje
AV zapisi
 
Pocetna > Kontroverze > Mit o srpstvu srednjovjekovne Bosne ili zloporaba povijesnih vrela

Mit o srpstvu srednjovjekovne Bosne
ili zloporaba povijesnih vrela

Svrha je ovoga prikaza da srusi sovinisticku mitologiju (koja bi, da ne bijase "ideoloskom" potporom raznim ekspanzionizmima, bila vrlo zabavno stivo za pobijanje Marxove teze da proslost i djela predaka tiste duhove potomaka; ovdje, megalomansko ludilo "potomaka" ili izmislja pretke kojih nije ni bilo (bar ne namjestima o kojima se govori ), ili im pripisuje osobine kojima bi ovi bili zapanjeni kad bi bili u mogucnosti doznati sto su sve trebali biti, e da bi se zadovoljili neciji teritorijalni apetiti ).

http://members.tripod.com/cafehome/serbdom.htm

Predgovor: srpska histeriografija

Srpska "histeriografija" o Bosni i Hercegovini
______________________________________

Ovdje ne mislim dovesti u pitanje kredibilitet ozbiljnih srpskih povjesnicara kao sto su Ilarion Ruvarac i Vladimir Corovic.Cilj nam je samo podrobnije prokomentirati nekoliko teza koje cine zapravo cjelokupni arsenal velikosrpskih ideologa u svrhu davanja povijesnog "legitimiteta" srpskoj agresiji. Tekstovi i tvrdnje koji ce biti prokomentirani su krivotvorine ili plodovi ignorancije svoga doba, te selektivnoga citanja i interpretacije. No, sve kada bi i bile posve istinite, 100%, iz
njih ne bi izlazilo nista drugo no vonj imperijalnoga rasizma i ekskluzivizma konca 19.stoljeca. Ali - red je da otvorimo velikosrpski bosanski idiotarij: 

 

 

   
 
Pocetna | Forum | Kontakt | English
2009. Developed by asker