RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Stolac: Premijer HNŽ-a otvorio sajam „Hercegovački plodovi Mediterana“

Napisano 09.10.2015. 21:11

Dr.sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, danas je u Stocu otvorio osmu sajamsku manifestaciju „Hercegovački plodovi Mediterana".

 „Raduje me da sam ponovno s vama. U prvim danima „Hercegovačkih plodova Mediterana" s vama sam bio kao federalni ministar turizma, a danas kao predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije", kazao je na početku obraćanja predsjednik Herceg.

„Hercegovački plodovi Mediterana ili kako bismo službeno kazali VIII. Sajam poljoprivrede, prehrane i turizma jedinstven je ne samo u BiH i regiji, nego i šire. Prije svega, ovaj sajam prepoznaje i snažno zagovara povezivanje domaće poljoprivredne proizvodnje, i to tipičnih mediteranskih proizvoda: smokve, šipka i masline s turizmom kao najboljim kanalom da te proizvode ponudimo široj javnosti. Činjenica da su organizatori ovog sajma Udruga hercegovački plodovi Mediterana i Općina Stolac, potvrđuje da naši građani, ali i naše lokalne zajednice sve više prepoznaju potencijale koje imamo u bogatstvu autohtonih prirodnih proizvoda. Upravo to su vrijednosti koje trebaju naša sela koja su, na žalost, dobrim dijelom opustjela i upravo u toj simbiozi domaće poljoprivredne proizvodnje i turizma moraju naći šansu za svoj opstanak i održivi razvitak, kako sa stajališta gospodarske obnove i razvitka, tako i sa stajališta demografske obnove. Dragi prijatelji, ovi naši plodovi: smokva, maslina i šipak ne samo da su vrlo ukusni i iznimno zdravi, nego u sebi sadrže i simboliku po kojoj je naša županija prepoznatljiva. U vjeri u to kako ćemo znati dobro iskoristiti potencijale koje imamo na ovim prostorima, organizatorima čestitam na uspješnu organiziranju, ali i na hvale vrijednom promoviranju simbioze domaće proizvodnje, izvornih domaćih proizvoda i turizma", kazao je predsjednik Herceg.

Inače, Sajam, kako su  istaknuli organizatori, pruža mogućnosti za stjecanje novih znanja, pravilno sagledavanje vlastitih potencijala i razvojnih planova u oblasti prehrane, poljoprivrede i turizma. Također, u sklopu Sajma, biti će održan Simpozij o temi „Smilje" na kojem će biti govora o razvitku proizvodnje i prerade ljekovitog i aromatičnog bilja, kao jednoj od najaktualnijih tema u Hercegovini danas.

Organizatore Sajma, izlagače i goste prigodnim riječima pozdravio je i Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ.

Prvi.tv


Nema komentara

Anketa

Ustavi