RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Povratničke tegobe Hrvata

Napisano 11.02.2012. 11:50

Povratničke tegobe Hrvata

'Obišao sam skoro čitav planet, a oni me osramotili usred moga rodnog mjesta'

Povratkom u Modriču Zvonko Glasnović (55) vjerovao je da je svim nevoljama došao kraj. U gradu gdje je odrastao, stekao brojne prijatelje, ponovno je postao omiljeno lice mnogih. Međutim, po onoj narodnoj da ni đavo ni anđeo nikada ne miruju i njega su snašle nevolje.
„Otišao sam u market Bingo, koji posjećujem u prosjeku dva puta tjedno. Išao sam kupiti osnovne životne namirnice. Po izlasku iz objekta otvorio sam prtljažnik automobila na parkiralištu i htio ostaviti kupljenu robu, ali je za mnom došao čovjek iz osiguranja Binga rekavši da sam najvjerojatnije u mantilu imao njihov nekakav kod s robe zbog čega se pali alarm“, objasnio je Glasnović.
Vratio se u objekt, odlučio se na „suradnju“. „Pristao sam se vratiti kako bi oni svojim skenerima provjerili svoje tvrdnje. Naravno, ništa nisu našli, ali me čudi da nisu tražili da skinem mantil, da ga prekopaju i uvjere se da sam nevin osumnjičen“, dodao je on.

Zvonko Glasnović kaže da se ne sjeća kada je bio tako ponižen i osramoćen.
„Brojni kupci prolazili su, mnogi su me prepoznali. Osumnjičen sam na pravdi Boga i kada je sve prošlo, uslijedila je za mene noćna mora. Doživio sam u svom gradu ono što ni u snu nisam mogao očekivati. Dan kasnije jedan od pretpostavljenih tim momcima pronašao me je i ispričavao mi se zbog navedene neugodnosti i poniženja“, istaknuo je Glasnović.

Tvrdi da ga trese noćna mora... „Spavati ne mogu, prati me noćna mora. Obišao sam skoro čitav planet i nikada nisam doživio takvu neugodnost. Ta sjenka i udarac pratit će me do kraja života“, zaključio je Zvonko koji je među prijateljima poznatiji kao „Makedonac“.

U marketu Bingo nismo uspjeli doći do njihove verzije ovog događaja. Radnici na blagajni pozivali su se na „kodekse“, kao da ne mogu davati izjave bez odobrenja nadređenih, a pretpostavljenih nije bilo. Ostaje da se vjeruje kako ovakvih neugodnosti kupcima, u situacijama kada se radi o dobronamjernim potrošačima, više neće biti. I prodavačima je, valjda, to u interesu.


| VL | HB.org |


Ispiši
Ocijeni: 2.4
161880 pregleda

Nema komentara

Anketa

Ustavi