RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Borba za život Marka Puškara se nastavlja

Napisano 01.12.2010. 03:02

Umjesto u Zagrebu, Marko se sprema na transplaciju jetre u Austriju koja će umjesto planiranih 100 tisuća KM stajati 100 tisuća Eura.

Usprkos obećanjima da će Marku Puškaru u zagrebačkog bolnici 'Rebro' trećeg prosinca ove godine biti transplatirana jetra, od operacije koja ovom dječaku znači život, u Zagrebu nema ništa. Iz 'Rebra' je obitelji Puškar stigla obavjest da mali Marko ne može biti operiran jer operacije se rade jednom mjesečno, a ima djece koja transplataciju čekaju dulje od Marka. A Marko, potvrdila nam je njegova majka Kristina Puškar, vremena za čekanje više nema.

„Marku voda ulazi u stomak i mi vremena više nemamo. Kad su nas odbili na 'Rebru' odmah smo počeli tražiti drugo rješenje. Našli smo ga u Austriji. Ovih bi dana Marko trebao dobiti putovnicu i idemo u Austriju, gdje će ipak biti operiran“, potvrdila nam je Kristina Puškar.

Zahvaljući brojnim humanitarnim akcijama, pomoći pojedinaca i udruženja, za tranplataciju jetre malom Marku dosad je prikupljeno 100 tisuća KM koliko je, prema proračunima s 'Rebra' bilo potrebno za transplataciju. Operacija u Austriji međutim stoji 100 tisuća Eura.

„Mi drugog izbora nemamo. Nastavljamo s akcijom kako bi svome sinu spasili život. Vremena da se novac prikupi, međutim, više nemamo. Zahvaljući garancijama liječnika iz Kliničkog centra u Sarajevu mi idemo ovih dana u Austriju gdje će, ako Bog da, Marko biti operiran. Novac ćemo skupljati kasnije, sad je najvažnije Marku spasiti život“, ispričala nam je Kristina, Markova majka.

Iako su na 'Rebru' odbili operirati njezina sina, Kristina kaže da razumije i druge roditelje čija djeca čekaju transplataciju.

„Napisala sam bezbroj pisama direktoru Bolnice, a za Markovu tranplataciju zauzele su se i dr. Mirela Pandžić iz Mreže donatora te dr. Irena Senečić koja vodi Odjel za transplatacije na Rebru. Međutim, sve je bilo uzalud. Odbijeni smo i morat ćemo u Austriju. No, sve ćemo to nekako proći samo da Marko bude operiran“, zaključuje Kristina koja ovih dana obavlja posljednje pripreme za odlazak na toliko dugo čekanu operaciju svojega sina.

Podsjećamo, mali je Marko rođen bez kanalića koji povezuje jetru i žuć. Prvu operaciju imao je na 'Rebru', u dobi od samo četiri mjeseca. Prema dijagnozi liječnika, jedini način da se Marku spasi život je transplatacija jetre, a da se operacija uradi krajnje je vrijeme.

Svi koji žele pomoći Marku i njegovoj obitelji da dobiju bitku za život ovog jednogodišnjaka sredstva mogu uplatiti na račun Intesa San Paolo banke u Kiseljaku.

Broj žiro računa otvoren na ime Marka Puškara je: 15 42 11 99 88 98 87 64.

Također, u funkciji je i humanitarni telefon čiji je broj 063 888 91. SMS porukom poslanom na ovaj broj donirate jednu KM za liječenje Marka Puškara.

Pozivom na broj telefona 092 890 895, ovim pozivom donirate 2 KM + PDV,
Slanjem prazne poruke na broj 063 888 91, ovom porukom donirate 1 KM + PDV,
Uplatom na račun u Intesa San Paolo banka, broj računa 1542119988988764.

Za inozemstvo:

Puskar Marko
Krcevine BB
71250 Kiseljak
IBAN: BA 391542119988988764
SWIFT UPBK BA 22
Intesa San Paolo BiH
Obala Kulina Bana 9a
71000 Sarajevo
BiH


Nema komentara

Anketa

Ustavi