RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Do jučer ulagao u kuću, a danas s djecom i majkom nema gdje

Napisano 12.11.2012. 11:21

Požar - Nesreća u obiteljskoj kući Peje Mijatovića iz Tolise pokraj Orašja

Do jučer ulagao u kuću, a danas s djecom i majkom nema gdje
 

■ U mjestu Tolisa kraj Orašja izbio je požar u obiteljskoj kući Peje Mijatovića, a u posljednji trenutak spašena su djeca i baka
■ Obiteljska kuća nedavno obnovljena, a danas je gotovo uništena

U mjestu Tolisa kraj Orašja izbio je požar u obiteljskoj kući Peje Mijatovića, u Ulici Oslobođenja br. 38. Vatrogasci su zajedno sa susjedima uspjeli spriječiti da se požar ne proširi i na dio kuće brata Marijana. Po tvrdnji vlasnika, najvjerojatniji uzrok su neispravne instalacije.

Vatrogasci i elektra

Obitelj je u šoku, srećom nitko nije stradao, ali je pričinjena velika šteta. Dok je Pejo bio na poslu u kući su boravila djeca Gabrijela (9) i Saša (7) s bakom Anom i uz veliku sreću izbjegnuta je strašna tragedija.
- Vatra je iznenada buknula u jednoj od soba oko 8:15 sati i vrlo brzo zahvatila odjeću i namještaj. Vatrogasci su stigli nakon samo nekoliko minuta, ali smo dugo čekali djelatnike Elektra da isključe struju na trafostanici. Oni su nas dosta usporili i sigurno bi bilo manje štete da su bili brži, istaknuo je brat Marijan.
Obiteljska kuća Mijatovića nedavno je obnovljena, a danas je potpuno neuseljiva i gotovo uništena. Tek ulaskom u kuću uvjerili smo se koliko je crna slika iz koje dopire miris dima i paljevine.

Izgorjele dječje uspomene

Instalacije i električno brojilo su istopljeni, a čađavi zidovi zahtijevaju potpunu obnovu. Zima je na pragu i Pejo s obitelji strahuje, jer ne zna kako će dočekati hladne dane.
- U sobi je bilo najviše dječjih stvari, odjeće, igračaka, školskog pribora, dokumenata, knjiga, diploma i sve je progutala vatra. Za nas je ovo tragedija, jer već noćas ne znamo gdje ćemo spavati, a djeca ne mogu povjerovati da su ostali bez svojih dragih uspomena, kroz suze govori otac Pejo, dok njegovi susjedi i prijatelji čiste zgarište.
 
ŠTO SADA?
Dobri ljudi na ispitu humanosti

■ Pejo je vrijedan djelatnik tvrtke ASD. Do jučer je ulagao u obiteljsku kuću kako bi bezbrižno s djecom dočekao hladnu zimu, a već danas nema gdje boraviti. Majka sedam godina ide na dijalizu, Gabrijela i Saša pohađaju osnovnu školu i svi preživljavaju od njegove skromne plaće. Sada očekuju pomoć dobrih ljudi. Tolišani su nebrojeno puta iskazivali svoju humanost, a danas su na još jednom velikom ispitu, kao i ostali dobri ljudi.


Nema komentara

Anketa

Ustavi