RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Dom Marija naša nada u financijskim mukama

Napisano 29.01.2013. 16:46

Dom Marija naša nada u financijskim mukama

Donatorska večer „Pomozimo jednom djetetu” 8. veljače

Donacijom žele prikupiti novac kako roditelji ne bi morali plaćati participaciju 

 

Rehabilitacijska ustanova Marija naša nada u Širokom Brijegu suočena je s najvećim financijskim poteškoćama u povijesti svog djelovanja. Prema riječima ravnatelja ustanove, Slobodana Karačića, Upravno vijeće je uvelo participaciju za roditelje, jer ne primaju dovoljno sredstava od institucija koje bi im trebale pružati financijsku zaštitu. 

- Ide sve prema dolje, a potrebe su sve veće, kazao je Karačić. Spomenuo je kako je prošle godine od planiranih 24.000 KM, općina Široki Brijeg ovoj ustanovi uplatila 5.000 KM, dok općina Grude i Posušje od planiranih 10.000 KM nisu uplatile - ništa. 

ZH županija bi trebala plaćati 5100 KM mjesečno, a prošle godine je uplatila 56.000 KM. Kazao je kako imaju 37 djece na boravku koje dolaze iz cijele županije, a zbog partipacije, dvoje roditelja, odlučilo je kako više neće dovoditi svoju djecu. Iako više od osam godina roditelji nikada nisu plaćali participaciju zbog teške situacije će plaćati od 150 KM do 170 KM. Najviše novaca i troškova pokriva im talijanska Udruga koja se obvezala plaćati 150.000 KM godišnje, ali samo do 2015. 

Karačić je kazao da se svakog mjeseca bori s financijama jer imaju 35.000 KM mjesečno potreba. Zbog situacije oformilo se i vijeće roditelja djece koja koriste usluge doma te su pokrenuli akciju ‘Pomozimo jednom djetetu’. Organiziraju donatorsku večer 8. veljače u Zavodu Svete obitelji u Širokom Brijegu s početkom u 19 sati su pozvani gospodarstvenici iz Širokog Brijega, Posušja i Gruda kako bi im se uz prigodan program ponudila mogućnost potpisivanja trajnog naloga u korist doma „Marija naša nada“ u iznosu od 150 KM mjesečno za jedno dijete. 

Ovim iznosom bi bila pokrivena participacija roditelja u trošku boravka i terapija štićenika na dnevnom boravku u Domu koji iznosi 950 KM. Uključivanje u humanitarnu akciju „POMOZIMO JEDNOM DJETETU“ znači pomoći nosit križ bolesti djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim obiteljima, te dugoročno pomoći rad Doma. 

I vi možete pomoći pozivom na humanitarni broj 092 880 832, čime donirate 1 KM za rad ove ustanove.


Nema komentara

Anketa

Ustavi