RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Humanitarna akcija - PJESMOM ZA ŽIVOT - ''Pomozimo maloj Lani''

Napisano 19.10.2010. 14:05
Humanitarna akcija za Lanu

Društvo prijatelja vodopada Kravica Ljubuški pokrenulo je humanitarnu akciju „Pomozimo maloj Lani“. Naime, temeljem dopisa i potreba obitelji Daliborke i Grge Penović da im se pomogne u novonastaloj životnoj situaciji, koja je uvelike otežana po rođenju njihovog petog djeteta zbog komplikacija koje su nastupile tijekom poroda, Društvo prijatelja vodopada Kravica Ljubuški bez oklijevanja je odlučilo pomoći svojim prijateljima iz Makarske.

Mala Lana je tijekom poroda, prije godinu dana ostala bez kisika i time je doživjela teško oštećenje mozga. Dijagnosticirano joj je trajno oštećenje vitalnih funkcija i trenutno živi uz pomoć aparata i medicinskog osoblja. Mala Lana je više od pola svog života provela u bolnici.

No, tu nije kraj tužne priče. O obitelji skrbi otac koji trenutno nije u mogućnosti sam snositi sve troškove sedmeročlane obitelji i troškove liječenja mala Lane, a i sam je u teškom zdravstvenom stanju (boluje od teško izlječive bolesti limfnih čvorova). Ostalo četvoro djece pohađa školu (Ivan 4. razred srednje škole, Ivona 8. razred, Andrea 5. razred i Marija 2. razred) i sva daljnja priča je suvišna.

„Društvo prijatelja vodopada Kravica“ koristeći svoja prijateljstva s osobama iz kulturnog i javnog života, pokrenulo je ovaj veliki humanitarni projekt, a dogovorena je i donatorska večer koja će se održati 5. studenog 2010. godine u hotelu Dalmacija u Makarskoj.

Projekt su do sada podržali: međugorska vidjelica Vicka, brojni crkveni velikodostojnici, glazbenici, umjetnici, i športaši – Marko Perković Thompson, Mate Bulić, Dražen Zečić, Tiho Orlić, Ivan Mikulić, Marina Tomašević, Lily,  bend Gabrijel, Slaven Knezović, Alen Bokšić, Luka Modrić, Mirko Alilović, Denis Buntić i drugi…

UPLATE IZ BOSNE I HERCEGOVINE

Kod UniCredit banke d.d. Mostar, poslovnica Ljubuški, otvoren je račun za akciju „ Pomozimo maloj Lani“
Transakcijski broj: 3389102546562927
Broj računa: 50004958001

UPLATE IZ REPUBLIKE HRVATSKE

Kod HYPO ALPE-ADRIA-BANKA D.D.- MAKARSKA, REPUBLIKA HRVATSKA,račun banke je 2500009-1000000013, otvoren je račun
za akciju „ Pomozimo maloj Lani“ VLASNIK RAČUNA JE OTAC OD MALE LANE.
Grgo Penović broj računa: 2500009 3230323336

UPLATE IZ ZEMALJA EU

Kod HYPO ALPE-ADRIA-BANKA D.D. REPUBLIKA HRVATSKA,račun banke je 2500009-1000000013, otvoren je račun za akciju „ Pomozimo maloj Lani“ VLASNIK RAČUNA JE OTAC OD MALE LANE.
Grgo Penović broj računa za uplate iz zemalja EU je:
IBAN: HR98 2500 0093 2303 2333 6
Tel: 0093 2303 2333 6
SWIFT/ BIC CODE: HAABHR22

Kod HT Eronet d.d. Mostar otvorena su dva broja za poziv i za SMS poruku.
Pozivom na ovaj broj 092 890 887 donirali ste 2 (dvije) KM.
Slanjem jedne SMS poruke na ovaj broj 063 888 60 donirali ste 2 (dvije) KM za ovu akciju.


Društvo prijatelja vodopada Kravica Ljubuški ovom akcijom ispunjava i želju prerano preminulog Ljubuškog pjevača Joze Milićevića Galinija. Naime, kada se Galini borio s teškom bolešću, ovo Društvo pokrenulo je akciju  „Pjesmom za život“, vrhunac koje je bio nezaboravni koncert u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom na kojem su nastupila najveća imena hrvatske estrade. Galini je tada, dirnut nesebičnošću kolega glazbenika kao i velikim odzivom mnogih Ljubušanki i Ljubušaka, izjavio da mu je najveća želja da, čim ozdravi , organizira sličan koncert za nekog kome je pomoć najpotrebnija. Nažalost, Galini je izgubio bitku s teškom bolešću, ali na sreću, njegovi prijatelji nisu zaboravili zadnju mu želju te će je ovom akcijom i ostvariti.

Ova akcija je i još jedna potvrda povezanosti hrvatskog juga, te još jedan most zajedništva između prijateljskih – Hercegovine i Dalmacije.

Pored Društva prijatelja vodopada Kravica Ljubuški, kao pokretača i glavnog organizatora ovog projekta, suorganizatori su:

- ZŽ HDZ „Katarina Zrinska“ Makarska
- ZŽ HDZ BiH „ Kraljica Katarina Kosača“ Ljubuški
- Moto klub „ Bigeste“ Ljubuški
- Mladež HDZ BiH Ljubuški

"Društvo prijatelja vodopada Kravica" - Ljubuški


Nema komentara

Anketa

Ustavi