RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ danas obilježava prvu godišnjicu svog djelovanja

Napisano 15.06.2013. 18:40
Fra. Mladen Hrkać

Obilježavanje prve godišnjice djelovanja 

Udruga pomogla više od 200 osoba u godinu dana

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać" danas obilježava prvu godišnjicu svog djelovanja.

Članovi, volonteri i korisnici u Zagrebu će obilježiti ovaj dan zajedničkim sudjelovanjem na Svetoj misi u franjevačkoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi u Zagrebu dok su volonteri predstavništva u Širokom Brijegu položili cvijeće i svijeće na grob fra Mladena Hrkaća čije ime Udruga ponosno nosi.

Udruga je u proteklih 12 mjeseci pomogla više od 200 osoba sa zdravstvenim poteškoćama s područja Bosne i Hercegovine koje su dolazile na liječenje u Zagreb. U smještajnim kapacitetima Udruge ostvareno je preko 1000 noćenja, osigurano više od 800 obroka te 140 besplatnih autobusnih karata. Udruga je za 20 korisnika sufinancirala troškove prijevoza dok je za 16 korisnika pomogla u rješavanju osobnih dokumenata. Time je korisnicima pomoći uštedjela preko 100.000 KM.

Više od 100 donatora koji su pomogli jednokratnim donacijama i 1000 osoba koji doniraju putem trajnog naloga su omogućili pokrivanje većine troškova Udruge.

„Zahvaljujući donacijama dobrih ljudi te nesebičnom angažmanu članova i volontera, Udruga je uspjela postići ove hvalevrijedne rezultate. Svjedočanstva više od 200 ljudi, koji su koristili pomoć Udruge, su dokaz da smo opravdali povjerenje svih onih koji su nam ga iskazali. Zahvalnost svih ovih korisnika nam je ujedno i najveća motivacija za daljni rad", istaknuo je predsjednik Humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać" Ivan Soldo.

Pored broja humanitarnog telefona 17000 za područje Bosne i Hercegovine, Udruga je dobila i broj 060 9999 za područje Hrvatske. Pozivom na broj 060 9999 donira se 6,25 kuna za rad Udruge.

„Donacije koje dobivamo pozivima na brojeve humanitarnih telefona su važan izvor prihoda za rad Udruge. Ovim putem pozivam sve vas koji ste u mogućnosti da pozivate navedene brojeve i na taj način date svoj doprinos. Koristim ovu priliku da se zahvalim svim ljudima i tvrtkama koji su svojim donacijama osigurali nesmetano provođenje svih aktivnosti Udruge." izjavio je predsjednik Soldo.

Više informacija o radu i aktivnostima Udruge možete pronaći na našoj službenoj web stranici www.humh.hr i Facebook stranici http://www.facebook.com/FraMladenHrkac.


Nema komentara

Anketa

Ustavi