RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Prodaje bubreg kako bi prehranio troje djece

Napisano 28.11.2012. 12:24

Život - Said Ahmetović našao se u bezizlaznoj situaciji

Prodaje bubreg kako bi prehranio troje djece

Težak život natjerao je samohranog oca Saida Ahmetovića iz Gornje Višće kod Živinica da napiše oglas u Bolničkom kliničkom centru Živinice da prodaje bubreg kako bi prehranio troje maloljetne djece.

Spreman raditi

Ahmetović (38) bivši je radnik jedne građevinske firme iz Banovića. U teškom vremenu nezaposlenosti morao je napustiti posao zbog prijetnji iz Centra za socijalni rad iz Živinica da će mu oduzeti djecu.
Supruga ga je napustila prije 13 mjeseci, a na terenski posao ne može ići jer nema nikoga ko bi se brinuo za kćerku Elmu (14) i sinove Selmira (9) i Emira (16).
Najstariji sin Emir zbog teške situacije napustio je drugi razred Mješovite srednje škole u Živinicama.

- Obraćao sam se svim institucijama, a Centar za socijalni rad, umjesto pomoći, zaprijetio mi je oduzimanjem djece ako se vratim na posao. Iako mi je direktorica Centra Fehrija Šljivić obećala pomoć, do danas ništa nisam dobio. Nemam nikakvih primanja i nalazim se u bezizlaznoj situaciji - kaže Ahmetović te dodaje da je spreman raditi i da su ga zvali iz firme koju je napustio, ali da nema izbora.

Dug kamataru

Proteklih mjeseci bio je prisiljen posuditi novac od čovjeka koji mu sada traži da vrati trostruko veći iznos od pozajmljenog.
- Nisam znao da ću vraćati i kamatu. Pogriješio sam jer nisam poznavao čovjeka, a samo sam želio prehraniti djecu. Imam još sedam dana roka da vratim novac, inače ću dugovati još veću sumu - požalio se Ahmetović, koji ističe da mu najviše pomaže kćerka Elma, koja obavlja sve kućanske poslove.

Kako pomoći obitelji

Ahmetović bi najviše volio raditi da bi hranio svoju djecu, ali u ovoj situaciji prisiljen je tražiti pomoć od dobrih ljudi, iako osjeća veliki stid zbog toga.

Svi koji žele pomoći Saidu Ahmetoviću i njegovoj djeci, to mogu učiniti uplatom na broj računa u NLB Tuzlanskoj banci 101279685 ili ga pozvati na broj telefona 062 / 691-349.


Nema komentara

Anketa

Ustavi