RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Pučka kuhinja ima 245 korisnika na pet punktova

Napisano 14.05.2011. 10:51

Sarajevo - Humanitarni koncert "Djeca pomažu siromašnima" održat će se 18. svibnja

Pučka kuhinja ima 245 korisnika na pet punktova

■ Cilj ove humanitarne manifestacije je skupljanje priloga za nabavu vozila za Caritasovu Pučku kuhinju
■ U Caritasovim kuhinjama hrane se građani svih vjerskih zajednica

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije Sarajevo i Dječji vrtić "Sveta Obitelj" u suradnji sa župom Uznesenja BDM Stup organiziraju u srijedu, 18. svibnja2011. humanitarni koncert "Djeca pomažu siromašnima".

Skupljanje priloga

Cilj je skupljanje priloga za nabavu vozila za Caritasovu Pučku kuhinju u Sarajevu "Jelo na kotačima". Podsjećanja radi, Caritasova Pučka kuhinja djeluje još od ratnih dana. Hrana se sprema u glavnoj kuhinji na Stupu, a razvozi se na pet gradskih punktova. Caritas Vrhbosanske nadbiskupije u središte svoga djelovanja stavlja poglavito čovjeka na rubu egzistencije. To se na poseban način ogleda u projektima pučkih kuhinja u Sarajevu i Zenici. Prema riječima ravnatelja Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije don Mirka Šimića, u Sarajevu su trenutačno 245 korisnika, a hrana se razvozi na pet stajališta. Korisnika katolika je između 50 i 60 posto, dakle ni drugi nisu isključeni iz ovog vida pomoći.

U Zenici sada ima 123 korisnika i nije nevažno naglasiti da su u većem broju korisnici muslimani.

Voditeljica programa je Višnja Spajić, novinarka - urednica Radiopostaje Mir Međugorje. Svetu misu na Stupu u 16 sati predslavit će kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski. Koncert počinje u 17 sati u dvorištu župne crkve na Stupu.

Brojne zvijezde

U programu će nastupiti Ivan Mikulić, Jacques Houdek, KUD Podmilačje iz Jajca, klapa Bjelovar, Zbor vrtića "Sveta obitelj" iz župe Stup/Sarajevo, klapa Dobrkovići iz Širokog Brijega, Zbor Opće realne gimnazije KŠC-a Sarajevo, Tamburaški sastav Franjevačke gimnazije Visoko te tamburaški sastav Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa Sarajevo. Medijski pokrovitelji su Večernji list BiH, Radiopostaja Mir Međugorje i RTV Kiseljak.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi