RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mit o srpstvu srednjovjekovne Bosne ili zloporaba povijesnih vrela

Napisano 02.12.2009. 10:51
Svrha je ovoga prikaza da srusi sovinisticku mitologiju (koja bi, da ne bijase "ideoloskom" potporom raznim ekspanzionizmima, bila vrlo zabavno stivo za pobijanje Marxove teze da proslost i djela predaka tiste duhove potomaka; ovdje, megalomansko ludilo "potomaka" ili izmislja pretke kojih nije ni bilo (bar ne namjestima o kojima se govori ), ili im pripisuje osobine kojima bi ovi bili zapanjeni kad bi bili u mogucnosti doznati sto su sve trebali biti, e da bi se zadovoljili neciji teritorijalni apetiti ).

http://members.tripod.com/cafehome/serbdom.htm

Predgovor: srpska histeriografija

Srpska "histeriografija" o Bosni i Hercegovini
______________________________________

Ovdje ne mislim dovesti u pitanje kredibilitet ozbiljnih srpskih povjesnicara kao sto su Ilarion Ruvarac i Vladimir Corovic.Cilj nam je samo podrobnije prokomentirati nekoliko teza koje cine zapravo cjelokupni arsenal velikosrpskih ideologa u svrhu davanja povijesnog "legitimiteta" srpskoj agresiji. Tekstovi i tvrdnje koji ce biti prokomentirani su krivotvorine ili plodovi ignorancije svoga doba, te selektivnoga citanja i interpretacije. No, sve kada bi i bile posve istinite, 100%, iz
njih ne bi izlazilo nista drugo no vonj imperijalnoga rasizma i ekskluzivizma konca 19.stoljeca. Ali - red je da otvorimo velikosrpski bosanski idiotarij:

Nema komentara

Anketa

Ustavi