RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Filozofski fakultet odao počast A.B. Šimiću

Napisano 08.05.2014. 16:26
Filozofski fakultet odao počast A.B. Šimiću

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru svečano je u rad puštena dvorana s imenom Antuna Branka Šimića.

''Imenovanje dvorana po znamenitim osobama iz našeg naroda se odvija na poticaj našeg dekana prof.dr. Zorana Tomića. Odjel za hrvatski jezik i književnost, koji je preko 20gidina na Filozofskom fakultetu se odlučio za ime A.B. Šimića, što je jednoglasno prihvaćeno na sjednici znanstveno - nastavnog vijeća. Svima je jasno da je A.B. Šimić jedan od najvećih sinova Hercegovine ali i šire, i iznimna čast nam je što je Šimić osoba po kojoj će naša dvorana dobiti ime'', rekla jeRužica Zeljko-Zubac, doc. – prodekanica za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju.

Ovaj događaj organiziran je u sklopu 51. Šimićevih susreta, koji se održavaju širom Hercegovine.

''51. Šimićevi susreti su najdugovječnija, najuvjerljivija i kulturna književna manifestacija Hrvatima, ali i ostalim narodima u BiH. Mi smo izuzetno ponosni, jer Šimić je univerzalna veličina i slijedeći njegov životni i obrazovni put, njegovo stvaranje došli smo danas iz njegovih Gruda, iz rodnih Drinovaca, u Mostar i donijeli ovaj program'', rekao jeLjubo Grizelj, predsjednik Organizacijskog odbora Šimićevih susreta.

Ovogodišnji susreti se sastoje od pet različitih cjelina, a za sutra je najavljena svečana akademija u rodnim Drinovcima, te dodjela godišnje nagrade A.B. Šimić. Kako je rekao Ivan Sivrić iz Društva hrvatskih književnika HB za tu nagradu je bila velika konkurencija naime, predloženo je 28 autora i 30 knjiga.

Manifestacija je nastavljena polaganjem vijenaca u parku A.B. Šimića u Mostaru.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi