RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bh nobelovcu posvećena je manifestacija "Andrićevi dani"

Napisano 09.10.2013. 10:12
Bh nobelovcu posvećena je manifestacija \

 

Kulturna manifestacija "Andrićevi dani" utemeljena je u Travniku 1976. godine.
Počinjala je 9. listopada, na dan Andrićeva rođenja, i trajala do 9.studenog.

Manifestacija je priređivana do 1990. godine. Programski sadržaji i seriozna organizacija priskrbili su joj reputaciju relevantne kulturne manifestacije i izvan BiH.

Od 1996. godine manifestacija ima više simbolički karakter. Nekoliko kulturnih ustanova, udruženja građana i pojedinaca partikularno je priređivalo dosta skromne kulturne događaje, najviše u svrhu očuvanja njenog kontinuiteta.

Edukacijski fakultet Travnik, JU Gradska biblioteka, JU Zavičajni muzej Travnik, HKD "Napredak" i Hrvatsko amatersko kazalište Travnik 2011. godine koordinirano su pristupili organizaciji Manifestacije te je u sadržajnom smislu bitno obogatili.

Manifestacija se 2012. godine odvijala pod egidom "120 godina od rođenja nobelovca Ive Andrića".

Kulturni i umjetnički programi unutar Manifestacije u najvećem dijelu tematiziraju u različitim formama književno djelo i životopis Ive Andrića. Program manifestacije sastoji se od književnih, znanstvenih, izložbenih, kazališnih, likovnih, glazbenih i ostalih događaja.

Kulturna manifestacija "Andrićevi dani" doprinosi kulturološkoj kvaliteti i intenziviranju kulturnog i javnog života, kulturološkom obrazovanju publike, većoj i kvalitetnijoj ponudi kulturnih i umjetničkih programa u Travniku i samoj turističkoj promociji grada.

Glavna svrha manifestacije je popularizacija književnog djela nobelovca Ive Andrića.

(artinfo.ba/ap)


Nema komentara

Anketa

Ustavi