RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Grude: Održan sedmi memorijalni turnir “Žrtve Kupresa ’92”

Napisano 25.04.2016. 10:08

Jučer je u Grudama održan 7. memorijalni međunarodni rukometni turnir "Žrtve Kupresa ’92". Ovaj turnir zajedno organiziraju udruge proistekle iz Domovinskog rata i HŽRK Grude Autoherc. Ove godine održan je u sklopu obilježavanja 24. obljetnice od stradanja grudskih branitelja na Kupresu.

Kao i svake godine, program turnira je počeo polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na Spomeniku palim braniteljima u Grudama od strane predstavnika braniteljskih udruga, predstavnika političkog života, te predstavnika svih klubova sudionika turnira. Nakon toga, u sportskoj dvorani Bili Brig u Grudama turnir je svečano otvorio ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH, Mladen Begić.

Na ovogodišnjem turniru su sudjelovale ekipe ŽRK Vukovar, ŽRK Sinj, ŽRK Izviđač Autotransport i HŽRK Grude Autoherc. U četiri zanimljive i kvalitetne utakmice gledatelji su mogli uživati u odličnom rukometu,a postignuti su sljedeći rezultati:

ŽRK Vukovar – ŽRK Sinj  24:31

HŽRK Grude Autoherc – ŽRK Izviđač Autotransport 39:25

U utakmici za 3. mjesto: ŽRK Izviđač Autotransport – ŽRK Vukovar 25:22

U finalnoj utakmici: ŽRK Sinj – HŽRK Grude Autoherc  16:22

 

Konačni poredak:

HŽRK Grude Autoherc

ŽRK Sinj

ŽRK Izviđač Autotransport

ŽRK Vukovar

Silvija Masnić (ŽRK Sinj) proglašena je za najboljeg strijelca turnira, dok je za najbolju igračicu turnira proglašena Amanda Marić iz HŽRK Grude Autoherc. Titulu najbolje vratarke odnijela je Anica Gudelj iz HŽRK Grude Autoherc.

Sve utakmice turnira odlično su sudili mladi i nadareni suci iz Ljubuškog Ivan Džolić i Ivan šarac. Turnir su svojim nastupima uljepšale grudske mažoretkinje. 7. memorijalni turnir "Žrtve Kupresa ’92" zatvorio je predsjednik Općinskog vijeća Grude, Draženko Vranješ.

HŽRK Grude Autoherc zahvaljuje se svim sponzorima, donatorima i pojedincima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju i održavanje ovog turnira.


Nema komentara

Anketa

Ustavi