RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Predstavljanje projekta „Stone/Kamen“

Napisano 22.12.2012. 14:19

Predstavljanje projekta „Stone/Kamen“

U povodu završetka projekta „Stone/Kamen“ u svadbenom restoranu „Ohio“ na Humcu upriličena je i svečana prezentacija na kojoj je nazočio veliki broj uzvanika i gostiju iz gospodarskog, kulturnog i političkog miljea. Riječ je o projektu koji se financira sredstvima Europske unije putem IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina.
 
Vodeći projektantni partneri su Agencija za razvoj Splitsko-dalmatinske županije RERA SD u Hrvatskoj i Razvojna agencija ŽZH HERAG iz Bosne i Hercegovine. Ukupna vrijednost projekta je oko 560.000 Eura, od čega EU financira 85% sredstava od ukupne vrijednosti projekta, a 15% su vlastita sredstva korisnika projekta.

Nakon uvodnog pozdrava domaćina Ivana Jelčića, ravnatelja Razvojne agencije ŽZH – HERAG, nazočnima se u ime Razvojne agencije Splitsko-dalmatinske županije obratio Srećko Radnić, a potom je o aktivnostima koje su prethodile završetku Projekta govorila Mihaela Tomašević, stručni suradnik u projektu.

Na prezentaciji je prikazan i dvadesetominutni „Film o kamenu u Hercegovini i Dalmaciji“, a o eksploataciji kamena u Dalmaciji i Hercegovini govorila je mr. Tamara Plastić.

U sklopu prezentacije ovog projekta upriličeno je i predstavljanje knjige „Kamen naš svagdašnji“ o kojoj su nešto više rekli autori Josip Belamarić i Radoslav Dodig.


Nema komentara

Anketa

Ustavi