RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

„Viteško srce” svim srcem za malenu Anamari Šafradin

Napisano 20.06.2012. 13:07

Humanitarni ragbi turnir

„Viteško srce” svim srcem za malenu Anamari Šafradin

U Vitezu je održan humanitarni ragbi turnir, prikupljena sredstva idu za pomoć u liječenju djevojčice Anamari Šafradin iz Busovače

Vitez je bio domaćin humanitarnog ragbi turnira na kojemu su, uz domaćina i organizatora, Ragbi klub „Vitez“, nastupile i momčadi „Čelik“ (Zenica), „Herceg“ (Mostar), „Trk“ (Tešanj), „Tomislav“ (Tomislavgrad) i „Tivat“ iz istoimenog grada u Crnoj Gori.

Viteško srce

Pobjednik turnira je RK „Čelik“ koji je u odlučujućem susretu pobijedio goste iz Crne Gore rezultatom 12:5. Turnir je nosio naziv „Viteško srce“, a sav prihod od ulaznica i donacija namijenjen je za liječenje četvorogodišnje teško bolesne Anamari Šafradin iz Busovače čiji roditelji nisu u stanju osigurati pozamašna financijska sredstva za njezino liječenje. Službeno turnir je otvorio općinski načelnik Viteza Vlado Alilović, a prigodnim riječima sudionicima se obratila i federalna parlamentarna zastupnica Slavica Josipović. Podršku ovoj hvale vrijednoj sportsko - humanitarnoj akciji dao je i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH, Mario Magerl.
„Turnir i njegova humanitarna nakana u potpunosti su uspjeli i u to ime zahvaljujem se svim sudionicima, našim sportskim prijateljima, ali i ljubiteljima ragbija i sugrađanima dobroga srca koji su ovu sportsko-humanitarnu akciju podržali“, kazao je nakon završenog turnira, predsjednik domaćeg Ragbi kluba „Vitez“ Željko Ljubanić.

Svi koji mogu i hoće pomoći liječenje malene Anamari Šafradin dodatne informacije mogu dobiti i na telefon: 063 336 258 (Vladimir Šafradin). Također, u optjecaju je i humanitarni telefon, te svi koji žele i koji su u mogućnosti, pozivnom na broj 092 890 815 donirat će dvije konvertibilne marke. Podsjetimo, Anamari Šafradin, uskoro četverogodišnja djevojčica oboljela je od teške bolesti, leukemije.

Dobre prognoze

Liječnik ipak daje dobre prognoze za ovaj tip bolesti, moguće je i potpuno ozdravljenje ako organizam izdrži sve kemoterapije i ako se blasti povuku iz krvi. Liječenje će trajati ako sve bude dobro oko 5 godina, s tim da ovaj ciklus kemoterapija ide intenzivno 6 - 8 mjeseci. Važno je naglasiti i kako ovo nije prva humanitarna akcija za pomoć malenoj Anamari. Mnogi internetski portali prepoznali su važnost i prenosili su informacije kako bi se prikupila sredstva za liječenje. Organiziran je i humanitarni koncert na kojem su nastupila brojna imena domaće estrade. Sve to kako bi se pomoglo Anamari. Njezin život, vrijedan je svega toga. I mnogo mnogo više.

| VL |


Nema komentara

Anketa

Ustavi