RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zrinjski slavio u hercegovačkom derbiju i u potpunosti se izjednačio sa Širokim na vrhu

Napisano 30.12.2018. 23:24

Odličnu košarku smo gledali u dvorani na Bijelom Brijegu i ovaj susret je svakako zaslužio epitet derbija.

Košarkaši Zrinjskog i Širokog odigrali su u Mostaru u dvorani na Bijelom Brijegu veliki hercegovački derbi u 10. kolu bh. prvenstva. Bio je to susret prvoplasirane i drugoplasirane momčadi na ljestvici, a slavio je aktualni prvak s 95:87.

Nakon početnih ispitivanja snaga, Zrinjski je ubacio u brzinu više i počeo povećavati prednost, a košem i dodatnim bacanjem Todorovića ona je narasla i na plus 12 (23:11). No, serijom Širokog prednost se topi i dionica završava s 23:18 za Plemiće.

Košem Drežnjaka Široki u drugoj dionici dolazi do minimalne prednosti, ali ona je kratko trajala jer je ponovno Zrinjski velikom serijom od 12:0 dolazi do 43:32. Do kraja dionice Širokobriježani su uspjeli smanjiti na minus 9 (46:37).

Povratkom iz svlačionica gosti su se ponovno razigrali i u svim segmentima osvojili treću dionicu. Velikom serijom Široki dolazi do plus 6 (55:61), Zrinjski se vraća, a Ivan Karačić košem sa zvukom sirene postavlja 63:64.

Početkom posljednje četvrtine Široki je povećao prednost na 63:67, ali onda je u seriju ušao Marko Ramljak koji s 8 vezanih koševa vraća prednost Zrinjskog. Držao se Široki u igri sve do 3 i pol minute prije kraja susreta, odnosno kada Ramljak novom tricom postavlja rezultat 80:76. U nastavku je Todorović uništio sve nade Širokobriježanima sa svojih 7 vezanih koševa. Na kraju je završilo 95:87.

Odličnu košarku smo gledali od obje momčadi i ovaj susret je svakako zaslužio epitet derbija. Vjerojatno će ove dvije momčadi i u nastavku sezone zadržavati prva dva mjesta te i međusobno odlučivati o tituli prvaka BiH.

Ovom pobjedom Zrinjski se izjednačio sa Širokim u omjeru od 8 pobjeda i 2 poraza, a Širokobriježani su i dalje vodeći zbog bolje koš razlike.

Marko Ramljak bio je najefikasniji u dresu Zrinjskog s fantastičnih 30 poena, ali mora se reći i uz veliku potrošnju. Pored njega istakao se Aleksandar Todorović s double-double učinkom od 27 koševa i 11 asistencija.

Kod Širokog je najbolji bio Goran Filipović također s double-double učinkom od 21 koša i 10 asistencija.


Nema komentara

Anketa

Ustavi