RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bukvarević: Dok sam ministar nema podjele ministarstva na odjele za branitelje i borce

Napisano 04.05.2015. 15:15
Sejo Bukverević

Kontrola korisnika prava iz braniteljsko-invalidske zaštite nastavit će se i u Hercegovini, a zauzvrat slijedi isplata osobnih i obiteljskih invalidnina za korisnike iz spomenutih općina. Vraćeni su i oduzeti pečati uredima za pitanja vojnih evidencija ovih općina. Za njihove invalidnine rezervirano je oko 7.000.000 KM, a federalno Ministarstvo financija napravit će dinamiku isplate.

-Na sastancima koje smo koje smo imali u Sarajevu i Mostaru, predstavnicima oko 50 udruženja i udruga jasno sam rekao da se ne slažem s tim (da se Ministarstvo branitelja podjeli na uprave za branitelje i borce) i da to pitanje treba ostaviti po strani. Cilj mi je, koliko god je to moguće, politiku istjerati iz Ministarstva za braniteljska pitanja FBiH. Moji pomoćnici i ja radit ćemo u skladu sa zakonom i za sve pripadnike braniteljskih populacija. Moguće je da predstavnici udruga svoj zahtjev preformuliraju jer očekuju da u ovom ministarstvu imaju neke ljude na koje se mogu konektirati. Rekao sam da se konektiraju na mene i moje pomoćnike. Dok sam ja ministar, neće biti dviju uprava u Ministarstvu, rekao je Sejo Bukvarević, ministar za pitanja branitelja FBiH u intervjuu za Oslobođenje.

Govoreći o zahtjevu oko 200 časnika HOS-a za povoljnu starosnu mirovinu, Bukvarević je rekao kako je dao nalog da se sve ispita, da se pripremi stav za kolegij ministra, ''jer tu ima mnogo otvorenih pravnih i proceduralnih pitanja''.

-Iz Tuzle sam i na spisku sam pročitao imena nekih ljudi za koje nikada nisam čuo da su bili u Tuzli! Zato ćemo napraviti malu reviziju tog spiska, rekao je Bukvarević.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi