RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije izrazio žaljenje što im država naplaćuje PDV na donacije i pomoć

Napisano 30.08.2014. 10:25
Caritas

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije (CVN) izrazio je žaljenje što im vlasti u BiH naplaćuju PDV na donacije i humanitarnu pomoć koja je namijenjena obiteljima čiji su domovi uništeni u poplavama tijekom svibnja, izvijestio je CVN.

U priopćenju dostavljenom medijima, navodi se da CVN nije oslobođen plaćanja PDV-a. Zbog toga će, umjesto obiteljima čija je imovina uništena u poplavama, izdašna sredstva otići u državni proračun. Izrazili su nadu da će i taj novac biti utrošen za poplavljena područja.

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije je izvijestio kako je od izbijanja poplava sredinom svibnja na području središnje Bosne, a napose Posavine preko svojih dobročinitelja i prijatelja do danas uvezao skoro milijun tona razne vrste pomoći, prenosi Hina.

U Orašju su predstavnici Caritasa upriličili potpisivanje ugovora za sanaciju 120 kuća u selima Kopanice, Jenjić i Vidovice. Radi se o iznosu od oko 300.000 eura.

Zahvaljujući Caritasu Internationalis i austrijskom Caritasu na raspolaganju je po 5000 maraka za sanaciju kuća. Uz to osigurano je i 125.000 eura za nabavu namještaja i drugih kućanskih uređaja.

Bljesak


Nema komentara

Anketa

Ustavi