RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović: Federalizacija BiH je nužna

Napisano 28.10.2014. 16:42
Dragan Čović

Novoizabrani član Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda Dragan Čović izjavio je da je federalizacija BiH nužna, jer je postojeće stanje neodrživo. Čović u intervjuu za BHRT ističe da više nije potrebno da dolaze stranci i upozoravaju kako je BiH trenutno nefunkcionalna, neupravljiva, neracionalna.

Zalaganje za federalizaciju, kaže Čović, ne znači razbijanje BiH kako to neki shvaćaju.

– Mi u HDZ-u i HNS-u snažno zagovaramo Bosnu i Hercegovinu, stalno napominjemo da je to naša domovina. Ali, želimo je urediti po mjeri čovjeka i konstitutivnih naroda, želimo joj dati jednu demokratičnost, slobodu za svakog pojedinca koji tu želi živjeti. Naravno, želimo europski put za BiH u kojoj će se živjeti, a ne iz nje odlaziti, kazao je Čović, kako prenosi Dnevnik.ba.

Prema riječima Čovića, razbijači BiH su oni koji su željeli uništiti Hrvate kao politički narod te da su oni bili najjači u protekle četiri godine, jer su se pokušali poigravati s legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda.

Čović je, objašnjavajući prijedlog o hrvatskoj izbornoj jedinici u Federaciji rekao da je to virtualni projekt koji nema granica i traje samo jedan dan.

Čović kaže da ne vidi zašto bi netko tko voli BiH imao nešto protiv toga. Svaka je izborna jedinica multietnička, pa će biti i ta, kazao je Čović.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi