RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Duvanjka s Obamom

Napisano 27.07.2015. 21:46

Mlada poduzetnica Josipa Majić, porijeklom iz Tomislavgrada, zvijezda je ovogodišnje plenarne sjednice Globalnog poduzetničkog summita koji se održavao u glavnom gradu Kenije Nairobiju.

Josipu Majić je predsjednik Barack Obama pozvao da s njim i kenijskim predsjednikom Uhurom Kenyattom otvori Globalni poduzetnički summit.

Večernji list podsjeća kako je Josipa Majić je poduzetnica-inovatorica, koja je s Anom Buricom osnovala tvrtku koja ima zaposlenike u Zagrebu i Londonu, a koja je osmislila projekt Teddy the Guardian.

Riječ je o medvjediću namijenjenom bolesnoj djeci jer pametna igračka prati dječje vitalne znakove pomoću senzora i zbog toga ju je odlično smjestiti u bolnicu jer mjeri otkucaje srca, tlak, saturaciju kisikom, temperaturu, a predstavljen je prošle godine na sajmu potrošačke elektronike International CES u Las Vegasu.

Medvjedić Teddy funkcionira tako da mu se na nekoliko sekundi stisne desna šapa, a aplikacija koju su osmislile djevojke odmah šalje podatke o zdravstvenom stanju na pametni telefon ili gadget, piše Večernjak. Sva učitavanja su povezana s korisničkim profilom pa je tako posve jednostavno pratiti prijašnje podatke pacijenta. Elektronički dijelovi medvjedića zaštićeni su silikonom kako djeca ne bi bila u kontaktu s elektronikom, ali i zbog pranja jer je nužno da se igračka može lako dezinficirati.


Nema komentara

Anketa

Ustavi