RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Franjevačko hodočašće kroz Livno

Napisano 28.07.2014. 18:32
Frama

U petak, 25. srpnja 2014. započeo je Franjevački hod koji se tradicionalno održava već 34 godine u svijetu. U župi Suho Polje okupilo se 50 mladih framaša iz raznih mjesnih bratstava otkuda je krenuo IV. franjevčki hod framaša Bosne Srebrene. Ovogodišji hod se održava pod geslom: „Gospodine, što hoćeš da učinim?“.

Hod se dalje nastavlja od Kupresa do Šujice, a potom preko Livna, Bile, Ljubunčića i ponovno do Livna i samostana Gorice. Kroz pet dana hoda obići će spomenute župe u molitvi, pjesmi, druženju i sličnom programu i pronijeti franjevačku radost kao jedna velika skladna obitelj nasljedujući Krista Franjinim načinom života i šireći franjevačku karizmu ovim svijetom.

Nakon propješačenih pet dana, 1. kolovoza framaši će se uputiti u Italiju i proći kroz sva mjesta vezana za život sv. Franje i konačno doći u Asiz u crkvu Gospe od Anđela u Porcijunkulu gdje će se sastati sa ostalim framašima koji dolaze iz cijelog svijeta i dobiti potupni oprost što je i krajnji cilj ovog hodočašća. Među njima je i pet framaša iz naše Frame Livno.

Velika hvala obiteljima koji će ugostiti framaše kroz tri noći koliko budu boravili u Livnu. Želimo im sretno putovanje i neka im bude na osobnu izgradnju, a na korist svima nama.

Livno-online


Nema komentara

Anketa

Ustavi