RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Genjac: Prijedlog HDZ-a neće proći jer je neprihvatljiv

Napisano 18.07.2017. 23:31

Pred sjednicu SDA, novinarima se obratio izaslanik Doma naroda BiH Halid Genjac koji se osvrnuo na presudu Ustavnog suda BiH vezanog za proceduru usvajanja Izbornog zakona

Halid Genjac se izjasnio glede izbornog zakona, kazavši da su u pisarnici Parlamentarne skupštine BiH dobili odluku Ustavnog suda te da su time ispunjeni uvjeti da se na sutrašnjoj sjednici Doma naroda stavi na dnevni red prijedlog Kluba Hrvata u Domu naroda.

"O tome ćemo se sutra izjašnjavati. Teško je prognozirati kako će to proći. Ukoliko bude usvojen na Domu naroda, takav prijedlog ide na Predstavnički dom. Na Predstavničkom domu pitanje je da li će prihvatiti hitnu ili redovnu proceduru, da li će biti amandmana i da li će biti većina", kazao je Genjac.

Genjac je istanuo kako je pitanje pretpostavke i procjene hoće li HDZ-ov prijedlog Izbornog zakona biti podržan, ali da on procjenjuje da će biti usvojen na Domu naroda.

"Ja procjenjujem da će zakon možda biti usvojen na Domu naroda, ali teško na Predstavničkom domu zbog poznatog raspoloženja političkih stranaka. Nakon što se vidi sudbina tog zakona, ukoliko ne bude usvojen, mi dostavljamo u parlamentarnu proceduru zakon koji je naša grupa eksperata sačinila", najavio je Genjac.

Istaknuo je da SDA neće podržati HDZ-ov prijedlog zato što je prema njihovoj ocjeni neprihvatljiv.


Nema komentara

Anketa

Ustavi