RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ilija Jurišić osuđen na 12 godina zatvora

Napisano 02.12.2013. 17:47
Ilija Jurišić osuđen na 12 godina zatvora

Odjeljenje za ratne zločine osudilo je dans na 12 godina ratnog starješinu policije BiH Iliju Jurišića zbog napada na kolonu vojnika JNA u Tuzli 1992. godine.

To će Jurišiću biti druga prvostupanjska presuda pošto mu je prvu kojom je bio osuđen na 12 godina zatvora ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi pred potpuno novim sudskim vijećem, javlja Radio Slobodna Europa.

Tužiteljstvo za ratne zločine predložilo je sudu u završnoj riječi da Jurišića osudi na 15 godina zatvora, dok je njegova obrana tražila oslobađanje od optužbi.

Jurišiću je prvu presudu kojom je bio osuđen na 12 godina zatvora zbog kaznenog djela nedozvoljena sredstva borbe, odnosno napada na kolonu JNA 1992. godine, ukinuo Apelacioni sud u Beogradu 11. listopada 2010. i istog dana mu je ukinuo i pritvor u kojem je proveo dvije i pol godine.

Njemu se ponovno sudilo zbog optužbe da je kao dežurni operativnog stožera stanice bezbjednosti Tuzla naredio napad na kolonu vojnika JNA koja se povlačila iz vojarne Husinska buna, 15. svibnja 1992. godine.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi