RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mladi iz Posušja poručuju: Recite 'Ne' iseljavanju!

Napisano 25.08.2015. 16:10

Potaknuti nebrigom društva kao i trendom odlaska iz zemlje – mladi aktivisti iz Posušja su odlučili sami utjecati na budućnost, ne samo njih nego i generacija koje dolaze. Žele stvarati društvo znanja i sami biti promjena koju žele vidjeti. 

„Važno je prije svega da se mi okupimo. Umrežimo. Da umrežimo sve potencijale, aktivne mlade i da zajednički napravimo jedan cilj pa ako treba i vršiti jednu dozu pozitivnog pritiska vlastima, da kažemo, čekajte, mi smo tu, želimo nešto napravit što će biti dobro i za vas i nas. Ako nećete nas podržati - koga ćete?", pojasnio je Bruno Penava,  osnivač Udruge Epsilon za FTV.

Bez filozofiranja - dosta im je istih priča kako nema budućnosti u Bosni i Hercegovini - i da je jedino rješenje - otići. Za njih to nije ni posljednja mogućnost. U ovom društvu priča se - o znanju i transformaciji takvog mentaliteta - društvu mladih okupljenih pod imenom- Epsilon.

„Koji su željni rada. Imamo učenike naše škole, studente iz Mostara, Splita, Zagreba, dok su tu i pojedini koji su završili kao što sam ja. Tako da ćemo sigurno nastojati da podignemo i naš Epsilon i društvu u Posušju", kazao je Ivan Martić, inženjer elektrotehnike.

Mi smo ta promjena - kažu - nećemo je tražiti u tuđim rukama. Mladi intelektualci žele pomoći svojim vršnjacima.

„Kroz edukaciju stanovništva, besplatne instrukcije, sajmove tehnologija, različite matematičke i informatičke radionice biti ti koji će stvarati bolje i prosperitetnije društvu i koji će na neki način potaknuti druge mlade da aktiviraju svoje potencijale, svoje talente za opće društveni napredak", dodao je Penava.

Pridružite nam se - poručuju – i recite 'Ne' iseljavanju...

Podsjetimo, blizu 68.000 građana napustilo je Bosnu i Hercegovinu od 2013. godine do danas.


Nema komentara

Anketa

Ustavi