RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ni nakon 25 godina nisu pronađeni posmrtni ostaci župnika Ratka Grgića

Napisano 18.06.2017. 23:37

Posmrtni ostaci župnika Ratka Grgića, prije 25 godina otetog i ubijenog svećenika Banjolučke biskupije, ni do danas nisu pronađeni.

Na to je ponovo ukazano i u petak, kada je u župnoj crkvi sv. Josipa u Novoj Topoli kod Bosanske Gradiške služena koncelebrirana misa zadušnica za nekadašnjeg župnika te župe vlč. Ratka Grgića, otetog iz župne kuće prije punih 25 godina.

Misu je predvodio biskup banjolučki Franjo Komarica, koji je podsjetio da su 16. juna 1992., vlč.Grgića iz župne kuće u Novoj Topoli nasilno odvela četvorica pripadnika tadašnje vojske RS te na nepoznatom mjestu ubila, iako je župnik Grgić, prema iskazima tadašnjih najodgovornijih ljudi u bosansko-gradiškoj općini, bio potpuno nedužan.

Biskup je zatim podsjetio na neprihvatljivo dosadašnje ponašanje nadležnih institucija u državi, koje već 25 godina opstruiraju pronalaženje posmrtnih ostataka otetog i ubijenog župnika Grgića i onemogućavaju da se oni dostojno sahrane, javila je Tiskovna agencija Banjalučke biskupije (TABB).

Mons. Komarica je spomenuo i brojne svoje intervencije kod nadležnih domaćih i međunarodnih institucija, pojasnivši kako je obaveza crkvenog vodstva odlučno i dosljedno se zauzimati za obranu dostojanstva i osnovnih ljudskih prava svakog, a osobito ugroženog čovjeka.


Nema komentara

Anketa

Ustavi