RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Orašje: Formira se rang lista za dodijelu pomoći

Napisano 29.07.2014. 16:34

S obzirom da je Općinsko vijeće usvojilo Pravilnik o kriterijima i načinu dodjele pomoći za obnovu poplavljenih stambenih prostora na području općine Orašje, Općinski načelnik Đuro Topić održao je sastanak s predsjednicima mjesnih zajednica na temu pojašnjenja i primjene ovog Pravilnika, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Svi predsjednici su uzeli po primjere obrazaca zahtjeva koje trebaju korisnici pomoći u suradnji s njima popuniti i dostaviti u Općinu. Prvo će se popunjavati zahtjevi korisnika s članovima domaćinstva mlađim od 18 godina kod kojih je više od 95% stambenog prostora bilo pod vodom, bez mjesečnih primanja ili s ukupno stalnim primanjima manjim od 500,00 KM, priopćeno je iz općinskog poglavarstva Orašje.

Potom će se popunjavati zahtjevi i iz ostalih kategorija definiranih Pravilnikom. Zaprimljene zahtjeve mjesna zajednica dostavit će Službi za gospodarstvo i infrastrukturu koja će sačiniti rang listu, utvrditi novčani iznos prema kriterijima iz Pravilnika, pripremiti ugovore i nadzirati namjenski utrošak sredstava od strane korisnika pomoći. Potpisivanje ugovora između Općine Orašje i korisnika pomoći iz prve kategorije očekuje se da će biti za desetak dana.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi