RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Počinje se zaboravljati žrtva hrvatskih branitelja za slobodu

Napisano 09.11.2011. 09:27

Odžak - Misa za jedanaest poginulih branitelja

Počinje se zaboravljati žrtva hrvatskih branitelja za slobodu
 
Na sv. misi uz rodbinu i prijatelje poginulih branitelja sudjelovali su i njihovi preživjeli suborci iz 102. HVO brigade

U župnoj crkvi Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja u Odžaku slavljena je sv. Misa za 11 poginulih branitelja 102. brigade HVO-a. Odžački kraj srpske postrojbe su zauzele u sedmom mjesecu 1992. Oslobađanje odžačkoga kraja pokušala je izvesti 102. HVO brigada prelaskom rijeke Save kod Svilaja 5. studenoga 1993. Tada su poginuli: Marko Jurkić, Vjekoslav Grebenarević, Ilija Majić Garac, Darko Stažić, Bono i Mladen Jelušić, Marinko Ambrožić, Željko Čalušić, Marko Katić, Bahrija Omičević i Fahrudin Šabanović. Iza pokojnog Bone ostala je žena s četvero djece, a iza Ilije žena i dvoje djece, dok su ostali bili neoženjeni.

Na sv. Misi o 18. obljetnici stradanja uz rodbinu i prijatelje poginulih branitelja sudjelovali su i njihovi preživjeli suborci iz 102. HVO brigade. Na početku mise pročitana su imena poginulih, a djeca su uz križ kraj oltara položila cvjetni aranžman u obliku hrvatskoga grba i jedanaest upaljenih svijeća.
U propovijedi je župnik Balukčić istaknuo kako živimo u vremenu kada se već počinje zaboravljati i omalovažavati žrtva hrvatskih branitelja za slobodu svoga naroda i zavičaja.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi