RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Policija istražuje moguću političku korupciju u slučaju Babić - Raguž

Napisano 23.01.2015. 21:57
Ana Babić

Prema nepotvrđenim informacijama iz Sarajeva portal Poskok.info saznaje da policija istražuje kupovinu glasova u slučaju NN osoba, a prema prijavi koju je uputila jedna od parlamentarnih stranaka u BiH. Ne navodi se koja je stranka uputila prijavu, no iz sarajevskih kuloara Poskok saznaje da se radi o izaslanici Ani Babić članici i izaslanici SBB-a u Domu naroda Parlamenta FBiH izabranoj u Sarajevskoj županiji.

Iz SBB-a, također, su ovom hercegovačkom portalu kazali da ne žele davati nikakve izjave dok i sama stranka ne istraži cijeli slučaj. No, Poskoku je iz HDZ BiH potvrđeno da je SBB obećao podržati kandidate HDZ-a za Dom naroda Parlamenta BiH, točnije HNS-ovog kandidata, a ne Martina Raguža, a sama Ana Babić odbila je priložiti dokaz o glasovanju, čime su i potvrđene insinuacije da nije poslušala stranačke odluke.

Iako, je, dakle, postojao dogovor da SBB podrži HNS-ovog kandidata za Dom naroda Parlamenta BiH, čime bi ova stranka imala svih pet izaslanika u ovom Domu, i iako je to obećala predsjedništvu SBB-a Ana Babić podržala je Martina Raguža, piše Poskok.

Poskok piše kako je financijski u cijeli slučaj, navodno, uključen i Jerko Lijanović Ivanković, čemu se upravo vodi i policijska istraga. Policija sumnja da je Ana Babić uzela 100.000 eura, kako bi glasala za Raguža, piše Poskok.info.

Navodno su otkriveni i detalji Lijanovićevih razgovora pa bi ovaj put kupovina zastupnika mogla imati i jasan sudski epilog.

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi