RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sve više obitelji napušta Kupres

Napisano 24.02.2015. 12:00
Kupres

Udruga žena Kupreške uputila je otvoreno pismo u kojem izražava duboku zabrinutost zbog sve većeg odlaska njihovih sugrađana za boljim životom prema državama EU. Prema njihovim saznanjima u protekloj 2014. godini, osim velikog broja mladih visokoobrazovanih osoba, kuprešku općinu su napuštale i cijele obitelji.

“Narod gubi nadu i predaje se osjećaju beznađa, straha za budućnost i sveprisutne kolektivne psihoze nemoći te potrebe za napuštanjem vlastitog ognjišta i bijega u inozemstvo u kojem je status najamnika prihvatljiviji nego borba za opstanak na svom teško stečenom ognjištu”, stoji u pismu, koje prenosi Fena.

Ekonomska situacija je, kako kažu, sve gora dok su režije i hrana sve skuplja, tako da budućnost postaje nemoguće zamišljati. Ističu da je ponosan ovaj narod da bi plakao i molio one koji mogu, pa tiho odlaze s pitanjem hoće li ikada u Kupresu biti bolje?

“Ne odlaze Kuprešaci zbog sebe nego zbog budućnosti svoje djece”, naglasili su iz Udruge te procjenjuju kako je vrijeme da se konstruktivne kritike počnu uvažavati, da se prestane dijeliti na gornji i donji Kupres, da se sposobnost cijeni više od stranačke pripadnosti.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi