RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ugasili rasvjetu

Napisano 08.11.2011. 09:30

U općini Orašje nema novca za javnu rasvjetu

Ugasili rasvjetu
 

■ Posljedice - Ulice Orašja su u mraku baš kao i one u svim mjesnim zajednicama
■ Jedina rasvjeta u gradu su izlozi trgovina i trgovačkih centara

Večernji sati u općinskom i županijskom središtu Orašju, ali i u mjesnim zajednicama te posavske općine nisu nimalo sigurni za promet. Ulice su u potpunom mraku, što u spoju s poznatom posavskom maglom stvara za građane neugodan ambijent za bilo kakva večernja kretanja. Tek uže gradsko središte zbog velikih trgovačkih centara i malobrojnih svjetlećih reklama dobiva potrebnu rasvjetu, a ostali prostor ovijen je mrakom. Ne treba puno analiziranja da se dođe do zaključka da je teren idealan za mračne poslove i nepogodan za prometovanje.

Aktualan problem neuključene javne rasvjete u općini Orašje dopunjuje i još uvijek neriješen i dugogodišnji problem rasvjete na oraškom mostu koji vodi iz Hrvatske. Često se zna reći kako su to sjeverna vrata Bosne i važan prijelaz jer predstavlja ulaz u BiH. Po tome koliko je osvijetljen (nikako), reklo bi se da baš i nije tomu tako. Naime, točno na polovici mosta prema BiH prestaje rasvjeta. Umorili smo se godinama od traženja, gdje počinju, a gdje završavaju nadležnosti, tko što treba učiniti kako bi most imao potrebno svjetlo, i ponovo smo na početku.
Najvažnije je, most ili točnije pola mosta prema Bosni i Hercegovini još uvijek je u mraku.

Što se pak tiče mraka u općini Orašje, problem je jednostavan. Općina gospodari javnom rasvjetom, općinski proračun se slabo puni, novca nema i javna rasvjeta je isključena, tvrde u poglavarstvu. Iz Elektre u Orašju kazali su da su općinske službe uredno obavijestili i opomenuli zbog dugovanja, a onda su bili prisiljeni isključiti rasvjetu.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi