RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Vlada HBŽ ukinula naknade za rad u povjerenstvima, odborima, timovima...

Napisano 29.05.2015. 10:22

Vlada Hercegbosanske županije donijela je na sjednici održanoj u četvrtak u Livnu odluku prema kojoj se sve dosadašnje odluke o naknadama za rad u radnim tijelima (povjerenstvima, odborima, timovima, koordinacijskim timovima i sl.) stavljaju van snage 1. lipnja 2015. godine.

Odluka je donesena, među ostalim, i zbog ušteda u Proračunu Hercegbosanske županije, ističe se u priopćenju Vlade HBŽ-a.

Vlada je razmatrala i usvojila izvješća o radu Uprave za ceste, Uprave za geodetsko i imovinsko-pravne poslove Ministarstva gospodarstva i Ministarstva pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije za 2014. godinu.

Isto tako, razmatrani su i usvojeni programi rada za 2015. godinu Uprave za ceste, Uprave za geodetsko i imovinsko-pravne poslove, Uprave za civilnu zaštitu i Zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije.

Ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Dragoslav Topić iznio je na sjednici informaciju o potrebi za osnivanjem ustanove za profesionalnu rehabilitaciju.

Vlada HBŽ-a donijela je Odluku o odobravanju financijskih sredstava u ukupnome iznosu od 590.499,25 maraka Upravi za ceste Hercegbosanske županije za investicijsko održavanje cesta i mostova, a ta su sredstva sastavni dio Programa utroška sredstava Uprave za ceste Hercegbosanske županije.

Također, Vlada je donijela Odluku i o odobravanju 7.000 maraka Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije za plaćanje servisa i popravka hematološkog brojača u Domu zdravlja Glamoč, kao i 1.000 maraka iz Tekuće pričuve u svrhu financiranja troškova Komore zdravstvenih tehničara Hercegbosanske županije da u povodu Dana sestrinstva obave dodjelu licenci.

Vlada Hercegbosanske županije donijela je Zaključak o povlačenju propisa iz skupštinske procedure i to; Prijedlog zakona o građenju, Nacrt zakona o vodama Hercegbosanske županije, Prijedlog odluke o proglašenju Javne ustanove Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju "Nova nada" Kovači bb, Tomislavgrad ustanovom od posebnog značenja u oblasti obrazovanja za Hercegbosansku županiju, kao i Izvješća o izvršenju Proračuna Hercegbosanske županije za razdoblje siječanj-lipanj 2014. godine.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi