RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zapelo na preglasavanju: Za održavanje sjednica Zastupničkog doma čekaju se odluke stranaka na najvišoj razini

Napisano 25.07.2016. 17:54

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić izjavio je danas Feni u vezi s održavanjem sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH da trenutno čeka stav koalicijskih stranaka (SDA, HDZBiH i SBB) na najvišoj političkoj razini.

Kaže da su nastavci 10. i 12. sjednice, te nova 13. sjednica zakazane 26. srpnja u skladu s Poslovnikom, te ostaje da se vidi kakva će se odluka donijeti s najvišeg političkog nivoa.

- Odgađanje ovih sjednica tražio je Klub zastupnika Koalicije predvođene Hrvatskom demokratskom zajednicom BiH, s obzirom na to da je na 12. sjednici došlo do preglasavanja, razilaženja u stavovima i naravno neprovođenja zaključaka i dogovora s Kolegija doma prije same sjednice – izjavio je Feni šef tog zastupničkog Kluba Jozo Bagarić navodeći da do danas nije dobio odgovor od Kolegija Zastupničkog doma, prenosi Fena.

Zastupnici HDZ-a BiH zahtijevali su zasjedanje rukovodstva stranaka koja bi analizirala funkcioniranje koalicije na federalnom nivou, koju uz HDZ čine SDA i SBB.

- Činjenica je da već drugi ili treći put HDZ bude preglasan - da ukoliko zastupnici HDZ-a, HNS-a ne odobravaju određeni zakon ili program tu uskače pričuvna koalicija i snagom ruka bez naše volje to biva usvojeno – kazao je Bagarić.

Podsjetio je da su koalicijske stranke imale dogovor u vezi s Nacrtom zakona o šumama i o poljoprivrednoj organskoj proizvodnji, navodeći da su to stvari koje su uticale na zahtjev Kluba zastupnika HDZ-a i HNS-a o odgodi sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH do definitivnog dogovora koalicijskih partnera.

- Stavove i odnose koalicijskih partnera smatramo kako je nužno usuglasiti na najvišoj političkoj razini, u vrlo kratkom roku, pa tek potom nastaviti rad ovog doma – poručio je Bagarić u izjavi za Fenu.


Nema komentara

Anketa

Ustavi