RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zdravko Tomac: Uz Mesića, Josipovića i Bajića, treba prijaviti i Vesnu Pusić!

Napisano 08.12.2017. 23:31

Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskoga rata  odlučila je podnijeti kaznene prijave protiv Stjepana Mesića, Ive Josipovića te Mladena Bajića zbog toga što su "nanijeli gotovo nesagledivo velike materijalne, političke i identitetske štete državi Republici Hrvatskoj te nizu hrvatskih državljana koje su osuđene ili pravosudno progonjene u Hagu, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini". U razgovoru za Direktno politički analitičar Zdravko Tomac otkrio je kako on podržava tu kaznenu prijavu.

"Godinama već pišem o tome da su ti ljudi iz vrha, uključujući i Vesnu Pusić koja je tu izostavljena i mora biti na spisku, vrlo sustavno radili protiv interesa Republike Hrvatske. Kršili su zakone, slali transkripte, pomagali su političke snage u zemlji i inozemstvu koje su silom željele staviti Hrvatsku na optuženičku klupu. Pomogli su da se napravi inverzija te je Hrvatska od žrtve postala agresor na Bosnu i Hercegovinu. Ne kažem da će biti optuženi, ali mislim da će biti dovoljno argumenata da se podrži što su branitelji napravili", objasnio nam je Tomac.

Osvrnuo se i na samoubojstvo generala Slobodana Praljka te je nadodao kako je i prije tog Praljkovog strašnog čina govorio da je hrvatski general kao hrvatski vojnik prije zaslužio Nobelovu nagradu za mir, nego da je ratni zločinac.

"Istaknut ću nekoliko djela koja je general Slobodan Praljak napravio tijekom rata. Na fronti je uočio dvije ranjene muslimanske djevojčice, posjeo ih je u svoj automobil te se probio kroz dva fronta i odvezao u Split. Budući da su bile teško ranjene, omogućio im je da Hrvatska plati njihovo liječnje u inozemstvu", rekao je Tomac.

Prisjetio se i jednog događaja kako je Praljak spasio žene od sigurne smrti.

"Kada su bile blokirane vojarne, došle su majke od jugovojnika da ih posjete. Kad su one izlazile van, na brisanom prostoru između dviju vojarni, na njih su zapucali. Tada je Praljak onako visok raširio ruke i vikao 'ne pucajte, ne pucajte' te se bacio na njih kako bih ih zaštitio", poručio je.

Tomac je istaknuo kako je pokojni Praljak u stan i vikendicu primio muslimansku sirotinju i uzdržavao ih.

"Praljak nije napravio nikakav zločin. Taj je čovjek napisao desetak knjiga da je lažno optužen za rušenje mosta u Mostaru. Dokazao je da nije kriv ni za što i kada je vidio da je pobijedila nepravda, učinio je isto što i Sokrat. Oduzeo si je život da ne živi u nepravdi", zaključio je Zdravko Tomac u razgovoru za Direktno.


Nema komentara

Anketa

Ustavi