RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Žepče: Za zločine nad Hrvatima ni nakon 21 godine nitko nije odgovarao

Napisano 22.08.2014. 19:04
Kiseljak kod Žepča

Udruga nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ-a zajedno s Koordinacijom braniteljskih udruga Domovinskog rata HVO-a organizirala je obilježavanje stradanja hrvatskih civila i vojnika 1993. godine u mjestu Kiseljak kod Žepča.

Na svečanosti obilježavanja 21. godišnjice sudjelovali su brojni sudionici ovog događaja, branitelji, sugrađani i predstavnici političkih stranaka, kulturnog i javnog života općine Žepče koji su položili vijence i zapalili svijeće na spomen-obilježje stradalima. Sveta misa za poginule branitelje služena je u župnoj crkvi u Bistrici kod Žepča.

Za ovaj stravičan zločin nad hrvatskim civilima žepačkog kraja počinjen od pripadnika II korpusa Armije BiH još nitko nije odgovarao. Toga dana, mučki je ubijen veliki broj staraca, žena i djece a više od 20 civila korišteno je kao živi štit, među njima i jednomjesečna beba koja je odvedena u zatočeništvo. Predstavnici Udruga HVO-a pozvali su nadležne isntitucije države da poduzmu sve aktivnosti na razotkrivanju ovog zločina, te osude počinitelja i nalogodavca.

Ovom prigodom predstavnici Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a općine Žepče i ZDŽ-a zahvalili su Općinskom načelniku Mati Zovki, Općinskom i Županijskom odboru HDZ-a BiH te braniteljskim udrugama na pruženim donacijama u obnovi spomen-obilježja u žepačkom Kiseljaku koje je organizirala Udruga te pozvali i druge da se priključe ovoj aktivnosti u realizaciji nastavka uređenja spomenika stradalim hrvatskim civilima ove općine.

artinfo.ba

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi