RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zvirovići: Prosvjed zbog autoceste

Napisano 21.09.2014. 11:43
Zvirovići

"Tražimo uvid u projektnu dokumentaciju jer nismo imali uvida što se ovdje radi i kada su se radovi završili tek vidimo da su uradili na svoj način", kaže za FTV jedan od mještana Drago Šimović.

Do naselja ne može ni poštar, vraća se s mjesta pregrađene ceste, dalje bi mogao samo pješice, preko ivičnjaka. Projektnim rješenjem izgradnje autoceste poništena je cesta mještana da bi sada njome tekle oborinske vode. "Ovo je nedopustivo, kuće su gore, a deset metara ispod ceste su njihove njive, vinogradi, to će se sve onečistiti", kaže Ivana Herceg.

Mještani neće pristati na bilo kakvu alternativu osim da im se vrati već postojeći prilaz i to izgradnjom četvrtog kraka na čvorištu. Ukazuju i na lošu obilježenost puta i pravaca.

"Zalutao sam i ne mogu da se snađem. Ne mogu da dođem do graničnog prijelaza Bijača. Ovdje su ljudima blokirali put i ne mogu svojim kuća ići, a otvorili cestu", kaže Salih Ćeško.

"Budući da je ovdje izlaz u Zvirovićima, on se treba tako i zvati, a ne kako sada stoji - Međugorje, koje je odavde udaljeno 7-8 kilometara", smatra Stanko Mandarić.

Ukoliko investitor Autoceste Federacije ne riješi njihove probleme, kažu, ustrajni su u namjeri da blokiraju dionicu autoceste Zvirovići-Bijača.


Nema komentara

Anketa

Ustavi