RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Grudska pivovara ponovno kreće s radom

Napisano 31.01.2015. 11:51
Grudska pivovara

Kako Grude Online doznaje, 29. siječnja u Grudama je završen pravni dio oko ponovnog pokretanja grudske pivovare te je potpisan ugovor između vlasnika Pivovare i inozemnog partnera. Pivovara bi s radom trebala započeti za dva do tri mjeseca. Neslužbeno, proizvodit će se jedno svjetski poznato pivo, a isto bi se trebalo izvoziti u Ameriku.

Inozemni partner je za proizvodnju svog brenda izabrao baš Grude zbog već postojeće pivovare koja je opremljena najsuvremenijom tehnologijom, a posebno zbog kvalitete vode kojom raspolaže pivovara. Također, i blizina s lukom Ploče važan je faktor za ovaj posao.

Grudska pivovara je osnovana 1999. godine i opremljena je u skladu s najvišim svjetskim standardima i normama. Pogon pivovare je moderno opremljen i ima visoko automatiziran cjelokupni tehnološki proces od prijema i skladištenja sirovina do gotovog proizvoda. Pivovara je s radom prestala 2012. godine, s tim da je zadnjih godina loše poslovala.

Ponovno pokretanje ovog poduzeća, kako piše Grude Online, zasigurno će smanjiti brojku od 1811 nezaposlenih u općini Grude i time osigurati Općini zavidno mjesto među razvijenijim općinama u BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi