RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Općina Posušje potporu za smilje dodijelila svima koji su se prijavili

Napisano 27.10.2015. 20:47

Nakon završetka postupka prijave za dodjelu repromaterijala za poticanje uzgoja i sadnje smilja povjerenstvo za vrednovanje pristiglih prijava ukupno je zaprimilo 67 prijava zainteresiranih građana općine Posušje.

U Javnom pozivu objavljenom za dodjelu repromaterijala za poticanje uzgoja i sadnje smilja naglašeno je da se u sklopu navedenog poziva može ostvariti ukupno 40 potpora za dodjelu repromaterijala za poticanje uzgoja i sadnje smilja.

Zbog velikog interesa i zanimanja građana za ovu poljoprivrednu djelatnost Općina Posušje odlučila je dodijeliti potporu svim prijavljenima građanima.

Cilj Općine Posušje kako je navedeno je poticanje intenzivne poljoprivredne proizvodnje na njenom području kao jedne od grana gospodarstva za koju postoje dobri uvjeti za razvoj.

Općina Posušje je za sve dobitnike,ali i ostale zainteresirane građane organizirala predavanje na temu sadnje i uzgoja smilja uz stručno vodstvo djelatnika Federalnog agromediteranskog zavoda iz Mostara, doc.dr.sc. Andrijane Filipović i Mire Barbarića dip.ing.agr. u kinodvorani Posušje.

Svi dobitnici potpore bili su obavezni doći na ovo predavanje jer su na njemu mogli podići potvrde o ostvarivanju potpore koje su poslije podigli u odabranoj poljoprivrednoj apoteci.


Nema komentara

Anketa

Ustavi