RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Vitezu održan Sajam zapošljavanja

Napisano 30.06.2010. 08:00

U Vitezu održan Sajam zapošljavanja

U organizaciji Ministarstva gospodarstva SBK-KSB, županijske Službe za zapošljavanje, Općine Vitez, Udruge poslodavaca Vitez i misije OSCE-a u BiH, u Vitezu je jučer održana Lokalna burza rada ili „Sajam zapošljavanja“. U kongresnoj dvorani FC BiH, svoje djelatnosti te eventualna upražnjena radna mjesta, prezentiralo je oko pedesetak firmi s područja SBK-KSB.

Cilj je jasan: smanjiti broj neuposlenih te mladim ljudima približiti strategiju pronalaska dugo očekivanog radnog mjesta. Županija Središnja Bosna, nažalost, prednjači po broju neuposlenih na cijelom području FBiH, a takvoj situaciji dodatno je pridonijela i recesija koja ostavlja negativne posljedice: zatvaranje firmi, smanjenje plaća i slab razvoj gospodarstva.

U okviru Sajma zapošljavanja održano je i nekoliko prezentacija i seminara, prisutni su mogli naučiti kako napisati životopis, kako se pripremiti za prvi poslovni razgovor, koje kvalitete treba osoba imati za određeni posao, itd.

Velika posjećenost dokaz je da je ovo top tema života u BiH, a svi posjetitelji imali su neku nadu da će svoju budućnost riješiti dolaskom na „Sajam zapošljavanja“.

Ova manifestacija održana je u okviru Dana trgovine BiH, koji se zatvara danas.


Nema komentara

Anketa

Ustavi