RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Jeftinije je kroz Svetog Iliju i uz tunelarinu!

Napisano 09.07.2013. 18:22
Jeftinije je kroz Svetog Iliju i uz tunelarinu!

Unatoč napalti tunelarine, vožnja kroz Biokovo tunelom Sveti Ilija jeftinija je od troškova koje vozači imaju vozeći okolnim cestama. Izračun je napravljen u HACu, a utemeljen je na plaćanju cestarine putem ENC-a, koja cijenu od 20 kuna u kešu smanjuje na 7,83 kune. Naime, korisnik pre paid ENC-a prvo ostvaruje popust od 21,74 posto na uplaćeni iznos, a potom nakon svakog prolaska tunelom Sv. Ilija korisnik na svoj ENC račun dobiva povrat od 50 % iznosa plaćene tunelarine. U primjeru korisnika osobnog vozila cestarina iznosi 10 kuna, a kada se odbije inicijalni popust cestarina ga stoji 7,83 kune.

- Prema važećem cjeniku Hrvatskih autocesta d.o.o. kod svakog prolaska na naplatnoj postaji na svim monitorima prikazuje se cijena cestarine korištene dionice bez prikaza popusta, a popust se obračunava u sustavu, pa zbog toga popust od 50% neće biti vidljiv na display-u, nego na korisničkom računu u roku 30 minuta - pojašnajva Kata Kuprešak iz HAC-a.

Po računici HAC-a kroz tunel u oba smjera vozač prolazi 10 km za 10 minuta i plaća cestarinu od 17,62 kune, a vozi li se okolo proći će 35 km za 35 minuta, što će ga koštati 35 kuna.

VLM 


Nema komentara

Anketa

Ustavi