RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Australska U-23 veslačka reprezentacija priprema se na Ramskom jezeru

Napisano 13.07.2015. 21:58

Australska U-23 veslačka reprezentacija priprema se za nadolazeće Svjetsko U-23 veslačko prvenstvo na Ramskom jezeru.

Po riječima predsjednika Veslačkog kluba “Rama” Ante Tomića, Australija važi za svjetsku veslačku velesilu, a na pripreme u Ramu došli su na preporuku Hrvatskog veslačkog saveza, čiji su veslači redoviti gosti Ramskog jezera.

“Oni su kod nas došli u izvidnicu početkom godine i bili su prezadovoljni onim što su vidjeli. Na desetodnevne pripreme došlo je 30 veslača i 13 članova stručnog stožera. Jako su zadovoljni i najavili su da će doći i do godine”, izjavio je Tomić za Fenu.

Ramsko jezero, po Tomićevim riječima, ima fantastične prirodne preduvjete za veslanje, a sredstvima Europske unije nabavljena je i prateća veslačka oprema što ovom jezeru daje dodatnu prednost u odnosu na slične veslačke destinacije u okolnim zemljama.

“Jezero je pogodno za veslanje od proljeća, pa tamo negdje do kraja devetog mjeseca. Klima je umjerena, nema jakih vjetrova, a ako i ima vjetra, jedan dio jezera uvijek je miran. Kroz projekt koji je financirala Europska unija nabavili smo svu potrebnu prateću opremu. Imamo objekt za čuvanje čamaca, četiri katamarana za suce ili trenere, teretanu, imamu izvanrednu trkaću stazu, kazao je Tomić, dodavši kako je najbitnije što su svi ti objekti smješteni u krugu od 200 metara.

Predsjednika Veslačkog kluba “Rama” istaknuo je kako je dolazak Australaca na pripreme u Ramu odlična reklama, pa su tako zanimanje za Ramsko jezero pokazale i njemačka, austrijska i slovenska reprezentacija.

“Nekakvo je uvriježeno mišljenje da je Ramsko jezero stvoreno samo za proizvodnju struje i ni za što više. Nije se puno gledalo na turistički potencijal. Međutim, jasno je da Ramsko jezero ima ogroman turistički i sportski potencijal. Imamo dobre uvjete čak i za jedrenje, za triatlone, plivanje…”, kazao je Tomić.

Prema najavama, ramska općina nastavit će financijski podržavati i ulagati u veslački centar, a ono što nedostaje je smještajni kapacitet.

“Bilo bi dobro kada bismo na Ramskom jezeru imali jedan ili dva hotela ili motela, s oko stotinjak ležajeva. Imamo nekih najava, ljudi pretvaraju kuće u pansione, ali sve se to radi pomalo stihijski”, kazao je predsjednik Veslačkog kluba “Rama” Ante Tomić.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi