RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Nakon tri tjedna stanke HMRK Zrinjski u derbiju kola dočekuje Vogošću

Napisano 02.11.2017. 23:30

Nakon gotovo tri tjedna bez službene utakmice, rukometaši Zrinjskog u nedjelju, 5. studenoga, u okviru 6. kola Premijer lige BiH ugostit će Vogošću.

 

Po riječima trenera Zrinjskog Zdravka Medića, s obzirom na visoko postavljene ciljeve uoči početka sezone, u sudaru s drugoplasiranom momčadi domaćeg prvenstva u obzir dolazi samo pobjeda.

- Vogošća do sada ima četiri pobjede i poraz na gostovanju kod Borca što govori da se radi o vrlo ozbiljnoj ekipi, kao i proteklih nekoliko godina, iako su im neki važni igrači otišli. Međutim, mi jednostavno moramo pobijediti jer samo nas pobjeda ostavlja u borbi za vrh, a borbu za vrh najavili smo pred početak sezone - kazao je Medić na konferenciji za novinare.

Zrinjski je u prva dva kola zabilježio dvije pobjede, a zatim su uslijedila dva poraza, domaći od Borca i gostujući od Maglaja. U petom kolu Zrinjski je bio slobodan, što su mostarski rukometaši, zajedno sa stankom zbog nastupa reprezentacije, iskoristili za saniranje ozljeda.

- U neku ruku, ova pauza nam je dobro došla. Imali smo nekoliko ozlijeđenih igrača koji su u tom periodu zaliječeni i svi će biti spremni za Vogošću, osim Marina Perić koji je zbog ozljede ramena i dalje izvan terena - kazao je trener Zrinjskog.

Za rukometaše Zrinjskog, po Medićevim riječima, slijedi ključni dio prvenstvu kada će u nešto više od mjesec dana odigrati desetak, što domaćih, što europskih, utakmica.

- Ovaj dio prvenstva usmjerit će klub za proljeće i dati nam odgovor na pitanje gdje smo i koliko možemo ove sezone - ustvrdio je Medić.

Bliži se i datum prvog europskog nastupa za Zrinjski. U okviru 3. kola Challenge kupa Zrinjski će snage odmjeriti s predstavnikom Gruzije BSB Batumi. Obje utakmice igrat će se u Mostaru 17. i 18. studenoga.

- Što se tiče Challenge kupa, ja još nisam o tome nešto previše pričao svojoj ekipi. Nama je u ovom trenutku prioritet prvenstvo, što ne znači da, ako nam se pruži prilika da prođemo nekoliko kola u Challenge kupu, to nećemo iskoristiti. Svakako bi bilo korisno i za klub i za igrače odigrati nekoliko europskih utakmica protiv kvalitetnih protivnika - poručio je Medić.

Kružni napadač Dragan Šoljić dodao je kako igrači s nestrpljenjem iščekuju prvi europski nastup, no sada im je u fokusu domaće prvenstvo i Vogošća.

- Očekujemo čvrstu i uzbudljivu utakmicu. Radi se o vrlo kvalitetnom protivniku, ali mislim da s dobrom našom igrom, prije svega u obrani, naša pobjeda neće doći u pitanje - kazao je Šoljić.

Utakmica HMRK Zrinjski – Vogošća Poljine Hills na rasporedu je u nedjelju, 5. studenoga, u 17 sati, u dvorani na Bijelom brijegu.


Nema komentara

Anketa

Ustavi