RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Odazovimo se akciji i vratimo osmijeh na lice Matee Prolete

Napisano 28.02.2015. 18:46
Matea Proleta

Matea Proleta je učenica sedmoga razreda Osnovne škole Stolac. Stanuje s roditeljima i sestrama u obiteljskoj kući u Hodovu, kod Stoca. Rođena je sa srčanom manom i u trećoj godini života bila je podvrgnuta operaciji srca u Austriji, u bolnici u Linzu. Operacija je uspješno protekla i sada Matea nema srčanih problema. Ali život ovu prekrasnu djevojčicu zaista nije mazio.

Kralježnica

Matea je teško oboljela, ima velikih problema s kralježnicom i ponovno mora na operaciju. Roditelji ove djevojčice prvo su se obratili klinici Šalata u Zagrebu, ali liječnik Đapić im je kazao kako se operacija, nažalost, ne može uraditi u toj bolnici. - Matea je uspješno prošla operaciju srca u Linzu kada je imala tri godine i liječnici su mi rekli kako je sada sve u redu, sa srcem više nema problema. I dječji kardiolog u SKB Mostar dr. Željko Rončević mi je kazao kako je situacija sada dobra. Ali kad sam nedavno išao u Zagreb, jer Matea je tamo trebala imati operaciju kralježnice, dr. Đapić mi je rekao da on ne smije operirati Mateu zbog situacije s njezinim srcem, kazao nam je Ivan Proleta, Matein otac, inače djelatnik u pekarnici u Hodovu. Dodao je i to da ga je dr. Đapić uputio na kliniku u Njemačkoj koja jedina uspješno radi operacije ovakve vrste.

Inače, Mateina kralježnica je zakrivljena čak 94% i od uspješne operacije joj bukvalno ovisi život. No, zahvat na kralježnici u klinici u Njemačkoj košta 55.000 eura, i to je iznos koji roditelji male Matee ne mogu prikupiti sami.

Pomozimo Matei

Zato smo mi tu. Da pomognemo koliko je svatko od nas u mogućnosti jer jedino to je način da se prikupi potrebni iznos za operaciju ove vesele trinaestogodišnje djevojčice. Već je pokrenuta humanitarna akcija u kojoj su nastavnici Osnovne škole ‘Stolac’ i Srednje škole ‘Stolac’ prikupili određena novčana sredstva. Uključili su se i pučkoškolci i srednjoškolci u ovu akciju.

U prvu korizmenu nedjelju na misnom slavlju u župnoj crkvi svetih Petra i Pavla u Rotimlji, župnik don Damjan Raguž s oltara je pozvao vjernike da se čim prije uključe u ovu humanitarnu akciju i povuku pravi potez. Inače, Matea Proleta pohađa sedmi razred, uzorna je učenica i prava prijateljica. Od svoje “ekipe” ima punu potporu i riječi ohrabrenja.

Svi oni koji žele vratiti osmijeh na lice Matee Prolete iz Hodova svoje financijske iznose mogu uplatiti na račun njenoga oca:

Ivan Proleta Broj računa: 45033160001 Transakcijski račun: 3382702501233789

Svima onima koji se uključe u ovu akciju, Mateini roditelji unaprijed najiskrenije zahvaljuju.


Nema komentara

Anketa

Ustavi