RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Pomozimo malenom Davidu Tarabi iz Viteza!

Napisano 13.10.2012. 15:23

Pomozimo malenom Davidu Tarabi iz Viteza!

Udruga mladih „Enter" i portal vitez.info pokrenuli su još jednu humanitarnu akciju. Ovoga puta apeliraju na sve ljude dobre duše i velika srca da se uključe u akciju pomoći malenom Davidu Tarabi iz Viteza.

David Taraba petogodišnji je dječak iz Viteza, teško bolestan. U drugoj godini života Davidu je postavljena dijagnoza simptomatske epilepsije. Obradom je nađena arahnoidalna cista srednje lubanjske jame i postavljena sumnja na kortikalnu displaziju.

David ponekad tijekom 24 sata ima preko 70 napadaja, a liječnici su, kroz liječenje, isprobali najmanje 30 vrsta lijekova. Roditelji su tijekom protekle 3 godine posjetili velik broj bolnica kako bi uopće uspostavili dijagnozu, a u Sarajevu su im predlagali hitnu operaciju, kazavši im kako je u pitanju tumor. Pukom srećom išli su dalje te nakon posjeta Kliničkom bolničkom centru u Zagrebu uspjeli uspostaviti pravu dijagnozu. Doktori su u raznim bolnicama prije posjete Zagrebu iznosili svakojake dijagnoze (tumor, Rasmusenov encefalitis...), a naposlijetku u Zagrebu se ispostavilo kako se radi o kortikalnoj displaziji.

Tijekom proteklih godinu dana David je s roditeljima posjetio bolnice u Austriji i Njemačkoj gdje je obavljena magnetna rezonanca i video EEG monitoring.

Maleni David je bio po 20 dana u bolnici u Zagrebu, a po povratku u Vitez stanje bi mu se pogoršalo te bi opet morao natrag u Zagreb. Koncem svibnja obitelj Taraba je pri povratku iz Zagreba u Vitez proživjela pravu dramu. David je tijekom vožnje koja je, zbog zastoja u prometu, potrajala gotovo 10 sati imao više od 50 napadaja, te mu je prilikom dolaska u bolnici u Novoj Biloj pružena liječnička pomoć.

David će u studenom ove godine ponovno na snimanje u Schon Klinik Vogtareuth u Njemačkoj a sredinom 2013. godine trebao bi imati i operaciju. Preporuka doktora je da se operacija radi do 7. godine, jer je nakon toga rizik daleko veći. David je kandidat za operaciju koja je vrlo riskantna primarno zbog oštećenja centra za govor i zbog mogućnosti paralize jedne strane tijela. Ako se ne operira postoji veliki rizik da bi moglo doći do dodatnog usporenja brzine razvoja pa i do gubitka već postojećih sposobnosti. Ipak kod Davida zbog dugoročne perspektive najbolje šanse su operacija, jer liječnici daju samo 10% šanse da će biti dobro ako se ne operira.

Dosadašnji troškovi liječenja malenog Davida iznose preko 100 000 KM, a uzme li se u obzir kako Davidu predstoji nastavak liječenja te sredinom naredne godine i operacija. Troškovi će biti daleko veći nego do sada te ovim putem apeliramo na sve one koji su u prilici financijski pomoći da to učine na broj žiro računa:

David Taraba

Devizni:
IBAN: BA393060212663923909
SWIFT code bank: HAABBA22

KM račun:
3060212561334187 - Hypo Alpe Adria Bank

► Za internet bankarstvo moguće da će vam trebati i sljedeći broj: 306 041 00000 394 77 - Hypo Alpe Adria Bank - Poziv na broj: 25613341

► ili u dogovoru s roditeljima / broj telefona: +387 (0)63 420 048.

| http://www.vitez.info/index.php/drustvo/najnovije-vijesti/vitez/5338-pomozimo-malenom-davidu-iz-viteza-foto |


Nema komentara

Anketa

Ustavi